Skade langt værre end antaget - HCM-profil ude et halvt år

Ligaklubben HC Midtjylland må undvære holdets førstevalg på venstrefløj, efter en skade viste sig at være mere alvorlig end først antaget.

Minimum seks måneder uden for håndboldbanen. Det er de hårde facts for venstrefløjen Jørgen Rasmussen.

Imens HC Midtjylland i dag kunne præsentere ny cheftræner for næste sæson, så må klubben også konstatere, at der næppe bliver kamp om pladsen på venstre fløj fra starten af sæsonen. Fløjprofilen Jørgen Rasmussen blev tirsdag opereret i skulderen, og den efterfølgende skadespause viste sig at være længere end først antaget.

- Vi troede, det var et par måneder, men det viste sig at være minimum seks måneder. Det var ikke lige det, jeg havde håbet på. Det er jo ikke så mange kampe, jeg går glip af, men derimod den hårde opstart, så det kommer jeg til at mangle på et senere tidspunkt. Samtidig har vi lige ansat en ny træner til næste sæson, så der vil jeg jo gerne ind og give det bedste indtryk. Så det er lidt uheldigt, men omvendt havde jeg ikke kunnet arbejde videre, og det skulle laves på et tidspunkt, siger Jørgen Rasmussen.

- Utrolig ærgerligt

Midt i februar fik han et riv i venstre skulder i kampen mod BSV, hvor han straks mærkede, det gjorde mere ondt end normalt. Derfor fik Jørgen Rasmussen foretaget end MR-scanning omkring påske, der viste problemer med ledlæben og en brusk skade. Lægerne kunne dog ikke se omfanget af skaden, før de startede operationen, og derfor var det først i går, at Jørgen Rasmussen og HC Midtjylland fik den endelige besked om skadens omfang. En situation, der naturligvis ærgrer Morten Secher, der fra den kommende sæson skal være en del af trænerteamet med den nye cheftræner, Jonas Wille.

- Det er utrolig ærgerligt. Vi havde håbet, det var en mindre operation, så det ikke var så lang tid, men vi var bevidste om, risikoen var der, siger Morten Secher og slår fast, at fraværet i den grad kan mærkes.

- Jørgen er vores klare førstevalg. Så vi kommer til at miste noget, der er en af vores store goder; en utrolig dygtig fløjspiller. Det får helt sikkert betydning, men sæsonen er lang, og vi må håbe, det kan gå lidt hurtigere. Det er trods alt venstre skulder, for jeg ville være mere bekymret, hvis det var højre, siger Secher.

Samtidig fortæller han, at det ikke umiddelbart er planen at finde en erstatning for Jørgen Rasmussen, så den 25-årige Casper Sas får chancen for at vise sig frem på venstre fløj.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.