Silkeborg-dj bliver ny 'X Factor'-dommer

Thomas Blachman og Oh Land får selskab af et sandt verdensnavn ved dommerbordet i den kommende 'X Factor'-sæson.

Han har arbejdet med store internationale stjerner som Ed Sheeran, Katy Perry og Jason Derulo.

Og så er han manden bag verdenshits som 'Solo Dance', 'All I Wanna Do' og 'Nobody', der sammen med en række andre hits har været med til at give ham over 2,5 milliarder streams på verdensplan.

Nu kan dj’en Martin Jensen også snart skrive 'X Factor'-dommer på cv'et.

Fredag blev den 28-årige dj og producer præsenteret som en del af sæsonens dommertrio sammen med veteranen Thomas Blachman og sangerinden Oh Land, der begge er med igen, når TV 2 i januar 2021 blænder op for en ny sæson af 'X Factor'.

Martin Jensen overtager dermed pladsen ved dommerbordet fra Ankerstjerne, der har været dommer i de to foregående sæsoner.

Og det bliver første gang 'X Factor' får en dommer med dj-baggrund.

Sofie Linde, Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman.
Sofie Linde, Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Blandt verdens bedste

Over 12 millioner lytter til Martin Jensens musik på Spotify hver måned, hvilket giver ham dobbelt så mange månedlige lyttere som eksempelvis popikonet Robbie Williams og danske MØ.

Men det har ikke ligget i kortene, at Martin Jensen skulle blive verdenskendt.

Han er egentlig udlært entreprenør-maskinmekaniker og solgte i årene op til sit gennembrud traktorer i sin fars firma, mens han drev et mobildiskotek i weekenderne.

Men i 2015 udgav han sine første singler, og da han i 2016 fulgte trop med 'All I Wanna Do' og 'Solo Dance', eksploderede det. Alene på Spotify har sidstnævnte over 587 millioner streams.

Lige siden har Martin Jensen rejst verden rundt og optrådt på nogle af verdens største scener.

Blandt andet har han spillet foran 70.000 mennesker på Wembley Stadion og til nogle af verdens største elektroniske festivaler som for eksempel Tomorrowland i Belgien.

Succesen har også resulteret i, at han fire år i træk har avanceret på DJ Magazines verdensrangliste over de 100 bedste dj's i verden. I øjeblikket ligger han nummer 45.

Martin Jensen

Var Danmarks ukendte stjerne

Trods den store succes i udlandet har det i mange år været sådan, at ingen danskere kunne genkende Martin Jensen på gaden herhjemme.

Andre har tidligere beskrevet DJ'en som "Danmarks mest kendte ukendte artist", og i 2019 medvirkede han i DR 3-serien 'Hvem fanden er Martin Jensen?'.

Men fra januar 2021 bliver Martin Jensen fast inventar hver fredag i bedste sendetid.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Kultur.