Sådan fortsætter varmen i denne uge

Den sommerlige varme fortsætter et godt stykke ind i næste uge, men vejret bliver gradvist mere ustabilt.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Søndag blev årets sjette sommerdag, og mandag kan meget vel skrive sig ind som endnu en regulær sommerdag i 2018. Tirsdag fortsætter sommervarmen med temperaturer på 23 til 25 graders varme, men gradvist vil der komme flere skyer på himlen som dagen går.

00:30

Verjrudsigten mandag

Luk video

Det er et højtryk over Skandinavien som fortsætter med at sende varm og tør luft ind over Danmark fra øst, og sådan vil det blive ved til og med onsdag.

Mere ustabil luft fra sydøst nærmer sig dog landet, og det øger sandsynligheden for perioder med regn- og byger, som ugen skrider frem.

I første omgang venter der os en næsten skyfri og sommervarm mandag med temperaturer, der kan nå 24-26 graders varme, kombineret med en let til frisk østlig vind, og først tirsdag eftermiddag kan der komme lidt flere skyer i dagens løb.

Femdøgnsskema fra TV 2 VEJRET den 13. maj 2018. Varmen fortsætter et godt stykke ind i næste uge, men det bliver gradvist mere ustadigt. Foto: TV2 Vejret

Byger midt på ugen

Fra onsdag strømmer ustabil - men fortsat varm - luft op over Danmark, og det giver efterhånden mulighed for byger, der stedvis kan blive kraftige og endda være med torden.

Torsdag vil vejrsituation fortsat være ustabil, men intensiteten af bygerne aftager formentlig. Begge dage kan temperaturerne dog fortsat nå op på mellem 19 og 23 graders varme.

Fredag og næste weekend ser fortsat lun ud med temperaturer tæt på 20 graders varme og måske mere stabilt vejr igen.

Sommerdage i 2018

19. april: 26,7 grader
20. april: 26,1 grader
7. maj: 25,3 grader
9. maj: 25,5 grader
10. maj: 25,6 grader
13. maj: 25,2 grader

I alt: 6

En sommerdag er en dag, hvor temperaturen et eller flere steder i landet kommer over 25 grader.