Risiko for skybrud og torden mandag

Til forskel fra søndagens byger, bliver mandagens byger udelukkende dannet af solvarme ud på eftermiddagen.

Knap er søndagens regn- og tordenbyger stilnet af, før det igen er tid til at varsle skybrud.

Denne gang kommer det til at foregå i den sydvestlige og centrale del af Danmark mandag eftermiddag og aften.

TV 2 Vejret har således på ny udstedt varsel for skybrud med torden. Varslet dækker Midt- og Vestjylland, dele af Østjylland, Sønderjylland, Fyn og Vestsjælland og gælder fra klokken 13 til 21.

Varslet betyder, at der er risiko for skybrud inden for det varslede område. Man må derfor ikke tage det som en prognose for, at der kommer skybrud, men som en advarsel om, at det kan ske et eller flere steder i området. Og som altid er der en zone uden for det varslede område, hvor der også er en mindre risiko for skybrud.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

Mere medgørlige mandagsbyger

Til forskel fra søndagens situation, er bygerne mandag lidt mere medgørlige. Det vil sige, at de lettere lader sig forudsige i forhold til styrke og udbredelse.

Der er nemlig ikke ret meget vind i prognoserne for mandag, men luften er fortsat ustabil. Resultatet er, at der kan blive dannet kraftige byger, som ikke flytter sig ret meget, og så stiger risikoen for, at der kommer meget regn på kort tid det enkelte sted - og dermed stiger risikoen for skybrud.

Luften er tilmed ustabil over et mere afgrænset område end søndag, og så bliver bygerne udelukkende dannet af solens varme. Derfor kan man lettere forudsige, både hvornår og hvor bygerne bliver dannet.

Tirsdag eftermiddag, aften og natten til onsdag er der igen mulighed for kraftige byger med regn og torden flere steder i landet.