Riis henter tidligere verdensmester

Bjarne Riis har sikret sig den tidligere verdensmester Linda Villumsen. Hun skifter til kvindeholdet Team Veloconpect Women med det samme.

32-årige Linda Villumsen er på vej tilbage til Danmark – eller i hvert fald et dansk hold.

Villumsen, der i 2009 skiftede sit danske pas med et newzealandsk, skifter nemlig til Bjarne Riis’ kvindehold Team Veloconcept Women.

Det bekræfter både Villumsen og Riis til TV 2 SPORT.

- Bjarne har lagt rigtig meget af sig selv i det her hold, og det har været fedt at følge med i. Jeg har en kærlighed til holdtidskørsler og det har Bjarne også, så det glæder jeg mig til, siger Linda Villumsen til TV 2 SPORT.

- Hun er meget spændende at få ind på holdet, og vi er glade for at kunne hente hende hjem til Danmark igen, fortæller Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Klar efter skuffende OL

Linda Villumsen har holdt en pause fra cykling siden OL, hvor hun skuffede sig selv ved kun at køre sig til en sjetteplads. En pause som har gjort hende godt.

- Jeg har brugt denne her pause på at få ladet op, men jeg er ved at komme i gang igen.

Fordi Linda Villumsen har holdt pause ind til nu og derfor har været uden hold, træder skiftet til Team Veloconcept Women i kræft med det samme.

Holdtidskørsel i fokus

Villumsen er tidligere verdensmester på enkeltstart og  hendes kompetencer i denne disciplin kommer holdet til at nyde godt af, vurderer Bjarne Riis.

- Vi vil gerne satse på holdløb, og her passer Linda godt ind. Hun har en væsentlig erfaring og har kørt på højt niveau tidligere i sin karriere.

Det er Linda Villumsen helt på linje med.

- Jeg håber, at jeg kan tilføre holdet styrke på tidskørsler og køre en super god tidskørsel ved VM.

Linda Villumsens aftale gælder som udgangspunkt kun for denne sæson, men begge parter er indstillet på, at den skal fortsætte meget længere end det.

- Jeg sagde først, at jeg ville tage et år af gangen, men nu føler jeg mig klar til at tage endnu et OL, lyder det fra 32-årige Villumsen, der vil få base i både Danmark og Italien i løbet af sæsonen, mens hun fortsat vil være bosiddende i New Zealand uden for sæsonen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.