Regeringen dropper at hæve pensionsalderen

Forslaget om at hæve danskernes pensionsalder er ikke længere på regerings bord

Regeringen ville have danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet, men det foreslag er nu droppet.

Det skriver Jyllands-Posten.

- I dag lever vi længere, end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand. Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element, skriver Lars Løkke Rasmussen i en mail til Jyllands-Posten.

VLAK-regeringen har indtil nu planlagt at hæve pensionsalderen med seks måneder fra 67 til 67,5 år, men det forslag droppes altså på grund af manglende opbakning hos Folketinget. 

- Et bredt flertal, som også omfatter Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, har allerede besluttet, at pensionsalderen skal stige gradvist, når danskerne lever længere. I dag lever vi længere end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Pensionsalderen blev senest reguleret med Velfærdsaftalen i 2006 og Tilbagetrækningsreformen i 2011, men Lars Løkke Rasmussen ønskede at regulere pensionsalderen yderligere.

Om godt en uge fremlægger regeringen sin 2025-plan. Her vil danskerne blive klogere på, hvordan regeringen vil sørge for at flere får lyst at blive på arbejdsmarkedet.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.