Pas på: Glatte veje og rimtåge på iskold morgen

Termometeret viser ned til seks graders frost natten til tirsdag.

Arkivfoto. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Der er is på bilruderne, lokalt er der rimtåge, og der er risiko for glatte veje i stort set hele landet, når man tirsdag morgen skal afsted på arbejde eller i skole.  

Der bliver også brug for hue, halstørklæde og handsker, for det er en af efterårets foreløbigt koldeste morgener, vi er stået op til.

Vejene kan være spejlglatte

I stort set hele landet er temperaturen tirsdag morgen tæt på eller under frysepunktet, og vejbanetemperaturerne ligger mellem 1 grads varme og 5 graders frost.

De lave temperaturer giver risiko for rimglatte veje i stort set hele landet tirsdag morgen, når vanddamp i luften afsættes som rim på de kolde veje, cykelstier og fortove, og derved gøre dem spejlglatte.

Og man skal passe på, selv om termometret i bilen eller uden for køkkenvinduet viser plusgrader. Vejbanetemperaturen kan sagtens være mere end et par grader koldere.

Med risiko for glatte veje skal man køre ekstra forsigtigt - og som altid efter forholdene. Ved risiko for glatte veje betyder det, at man bør sænke hastigheden og holde ekstra god afstand.

-6,1 grader og rimtåge i Nordjylland

De laveste temperaturer finder man tirsdag morgen i Nordjylland, hvor det er klart vejr.

Her har temperaturen i Tylstrup nord for Aalborg indtil klokken 6 været nede på -6,1 grader.

Dermed har vi den foreløbigt næstkoldeste morgen i dette efterår.

Mandag morgen var det lidt koldere, da der blev målt -7,0 grader i Karup i Midtjylland.

Læs også Sådan bliver ugens vejr: Regn og hård vind i vente