Ølkaster betaler modstanders bøde

En Mors-Thy-fan har tilbudt at betale alle Lemvig-Thyborøns omkostninger, efter han ramte en dommer i nakken med en øl.

Det kan være dyrt, når temperamentet løber af med én. Det må en Mors-Thy-tilhænger sande, efter han i februar ramte en dommer med en øl kort efter afgørelsen på klubbens udekamp mod Lemvig-Thyborøn.

Fredag blev Lemvig-Thyborøn tildelt en bøde på 5000 kroner på grund af episoden, men de penge slipper klubben for at betale. Tilskueren, der kastede øllen, har nemlig tilbudt at betale bøden plus sagens omkostninger på 3479 kroner. Det fortæller Lemvig-Thyborøns direktør til TV 2 SPORT.

- Det er et pænt træk af ham, at han gør det. Han ved godt, han er gået over stregen, og han er meget ked af det. Derfor har han tilbudt at betale alle omkostningerne, og det tjener ham til ros, siger Flemming Nielsen til TV 2 SPORT.

Lemvig-Thyborøn-direktøren fortæller også, at klubben har haft en positiv dialog med Mors-Thy gennem hele forløbet. Eksempelvis var Mors-Thy hurtig til at identificere vedkommende og give ham karantæne fra klubbens kampe i resten af denne sæson og hele næste sæson.

Tager sagen op med andre klubber

Selvom det var en Mors-Thy-fan, der kastede øllen, er det Lemvig-Thyborøn, der ender med at få bøden, fordi kampen blev spillet på deres hjemmebane. Ifølge ligareglementet er det værtsklubben, der har ansvaret for, at kampene afvikles uden den slags problemer.

Det vil Lemvig-Thyborøn nu drøfte med de andre ligaklubber.

- Vi vil prøve at tage det op i Divisionsforeningen, næste gang vi har møde. Lige nu står der jo, at den arrangerende klub har ansvaret, men i nogle tilfælde kan det være umuligt at gøre noget, siger Flemming Nielsen.

I afgørelsen fra disciplinærinstansen i Dansk Håndbold Forbund lægger Lemvig-Thyborøn netop vægt på dette.

- Klubben mener ikke, at man havde en reel chance for at stoppe en persons hurtige og drastiske handling. Handlingen kom som afslutning på en meget hektisk kamp, lyder det blandt andet.

Kampen mellem Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy endte 25-24 til Lemvig-Thyborøn.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sport.