Officielt: Pione Sisto vender hjem til Danmark

Pione Sisto forlader Celta Vigo. Fremover skal han spille for FC Midtjylland, hvor han tidligere har haft stor succes.

Superligaen er blevet en stor profil rigere.

Mandag har mesterholdet FC Midtjylland præsenteret Pione Sisto som ny spiller i klubben. Han hentes hjem fra Celta Vigo med øjeblikkelig virkning.

– Et skifte til FC Midtjylland har været mit største ønske. Et ønske, jeg har arbejdet hårdt på skulle blive en realitet. Jeg føler mig hjemme her, min familie er her, og jeg kender alle. Med det Midtjylland kan give mig, og det jeg kan give Midtjylland, så har vi et perfekt match, fortæller Pione Sisto til Midtjyllands hjemmeside.

Du kan se præsentationen af Pione Sisto her:

Pione Sisto har skrevet under på en fireårig kontrakt, og dermed har en af sommerens længste transfersagaer fået en afslutning. Sisto var i august sat i forbindelse med FC København, men deres forhandlinger førte ikke til en kontrakt.

Siden kom FC Midtjylland ind i billedet, og lørdag skrev Celta Vigo så, at skiftet hjem til Midtjylland var på plads. Ifølge Ekstra Bladet er klubberne blevet enige om en pris på 16 millioner kroner. Prisen kan angiveligt stige med ni millioner kroner, hvis FC Midtjylland får succes i Europa.

Pione Sisto havde et år tilbage af sin kontrakt med Celta Vigo. Han har længe været rygtet væk fra klubben, hvor spilletiden til sidst var begrænset.

Det sker efter en turbulent sæson, hvor Sisto blandt andet trak overskrifter, da han brød den spanske lockdown og kørte 3000 kilometer fra Spanien til Danmark tilbage i marts. Siden kom han tilbage til klubben og fik en bøde for sin handling, da Spanien var lukket ned på grund af den nye coronavirus.

Sikrede første FCM-trofæ

Pione Sisto fik sit store fodboldgennembrud i FC Midtjylland, hvor han spillede frem til 2016. Han var blandt andet med til at vinde klubbens første mesterskab, inden Celta Vigo købte ham - eftersigende for 45 millioner kroner.

Siden da har Cisto spillet 135 kampe for Celta Vigo, hvor det er blevet til 18 scoringer for den offensive kreatør. I sin første tid i FC Midtjylland nåede Sisto at spille 113 kampe og score 31 mål efter debuten som 17-årig.

Sisto fejrer Midtjyllands første titel i 2015.
Sisto fejrer Midtjyllands første titel i 2015.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Den nu 25-årige Sisto har også spillet 21 A-landskampe for Danmark og scoret et enkelt mål. Sisto er ikke en del af Kasper Hjulmands første landsholdstrup.

Han træner med sine nye holdkammerater allerede tirsdag. I FC Midtjylland kommer Pione Sisto til at spille med nummer 7.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.