Nyt blæsevejr på vej mod Danmark: Giver vindstød af stormstyrke i aften og i nat

Det bliver mest blæsende langs Jyllands vestkyst,

Blot lidt mere end et døgn efter vi flere steder i landet fik vindstød af stormstyrke, er et nyt blæsevejr på vej mod Danmark.

Allerede i løbet af eftermiddagen blæser det op fra syd, og især langs Jyllands vestkyst er der igen risiko for vindstød af stormstyrke.

Denne gang er det et lavtryk langt fra Danmark, der giver det blæsende vejr.

Et kraftigt stormlavtryk over Nordatlanten bevæger sig det kommende døgn lige syd om Island og sender herfra sine fronter med regn og blæsende vejr ind gennem Nordsøen og videre ind over Danmark.

Prognose: Vindstød tirsdag aften klokken 22
Prognose: Vindstød tirsdag aften klokken 22
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Tirsdag eftermiddag vil vinden tiltage fra syd, mens der kommer regn, og langs Jyllands vestkyst vil vinden ud på aftenen nå hård til stormende kuling, og allerede fra klokken 17 er der risiko for vindstød af stormstyrke.

Det blæsende vejr varer ved langs den jyske vestkyst til sidst på natten, mens den kraftige vind sammen med regnen også breder sig ind over resten af landet.

I store dele af landet ventes en blæsende og regnfuld nat med op til kuling fra syd.

De kraftigste vindstød vil dog midt på natten ramme den nordlige del af Kattegat, hvor der er risiko for vindstød af stormstyrke.

Prognose: Vindstød natten til onsdag klokken 2
Prognose: Vindstød natten til onsdag klokken 2
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

En overgang vil der op gennem Storebælt i nat være kuling fra syd, som giver blæsende vejr på tværs af Storebæltsbroen, som kan få restriktioner for vindfølsomme køretøjer.

Både regnen og blæsten aftager i løbet af onsdag morgen.