Coronavirus

Nye coronarestriktioner kan være på vej

Klokken 13.00 skal coronasituationen drøftes på et møde med regeringen og sundhedsordførerne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt Folketingets sundhedsordførere til møde klokken 13.00 for at drøfte coronasituationen.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt Folketingets sundhedsordførere til møde klokken 13.00 for at drøfte coronasituationen.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt partiernes sundhedsordførere til møde i Sundhedsministeriet klokken 13.

Det erfarer TV 2, som er i besiddelse af mødeindkaldelsen.

På mødet vil der blandt andet blive diskuteret nye coronarestriktioner.

- Vi forventer, at regeringen vil komme med yderlige stramninger for at dæmme op for smitteudviklingen, siger TV 2s politiske analytiker Jesper Vestergren.

Ifølge ham er der tale om eksempelvis udvidet brug af coronapas og mundbind i offentlig transport.

Partierne vil desuden diskutere de lofter, der er for brug af coronapas.

Som reglerne er nu, skal man fremvise coronapas, hvis man er forsamlet mere end 200 indendørs og 2000 udendørs. Det krav kan blive strammet, så man oftere skal finde coronapasset frem.

Kræver flertal i Epidemiudvalget

Forud for mødet har Sundhedsministeriet modtaget en række anbefalinger fra Epidemikommissionen, til hvordan smitten kan inddæmmes. Det er de anbefalinger, Magnus Heunicke (S) forventes at præsentere for sundhedsordførerne.

For at indføre nye restriktioner kræver det et flertal i Epidemiudvalget. Med i udvalget sidder repræsentanter for alle Folketingets partier.

Det var også Epidemiudvalget, der 9. november besluttede at gøre corona til en samfundskritisk sygdom igen.