Nyd tørvejret - i morgen kommer der regn igen

Der venter en søndag med sol mange steder, inden regnvejret for alvor vender tilbage.

Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Efter en drivvåd lørdag, som i alt bød på næsten 11 millimeter regn på landsplan, venter der en tiltrængt tørvejrsdag søndag i langt størstedelen af landet. Ikke nok med at det holder tørt de fleste steder - den lavtstående novembersol vil endda også skinne i længere perioder.

Læs også Dette efterår kan blive det vådeste nogensinde i Danmark

De 'dårlige' nyheder er, at der i dele af Midt- og Nordjylland fortsat kan komme lidt småregn af og til. Det bliver dog i et meget begrænset omfang i forhold til lørdagens udbredte og næsten landsdækkende regnvejr. Samtidig vil chancerne for sol også være mere begrænsede her, selvom det i dagens løb kan klare op med lidt solskin.

Længere mod syd og øst byder søndag formiddag på solskin i perioder, tørt vejr og ganske rolige vindforhold. Solen vil ikke skinne fra en skyfri himmel, men den generelle oplevelse vil være, at det er lyst i vejret, og at himlen ikke er helt dækket af skyer.

Vejrsituationen søndag eftermiddag. Skyerne forsvinder langsomt mod nord, mens et nyt lavtryk nærmer sig Danmark fra syd. Midt i mellem - centralt i landet - vil der være pænt vejr med periodevis solskin. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Lavtryk nærmer sig fra syd

Lørdagens regnvejr skyldtes et lavtryk, som bevægede sig op over Danmark fra syd. Det er afviklet søndag, hvor en såkaldt højtryksryg for en kort stund stabiliserer vejret og giver hæderligt søndagsvejr.

Det er dog kun for en kort stund, at vejret er tørt. Et nyt lavtryk nærmer sig i søndagens løb den sydlige del af af Danmark. Derfor vil man i søndagens løb opleve, at vinden efterhånden frisker op fra øst, og i nattens løb breder et nyt, udbredt regnvejr sig op over landet - næsten en tro kopi af lørdagens vejr.