Ny udmelding: Brobygning kan aflyses fra tirsdag

Flere partier har udtrykt skepsis over brobygningsforløbet. Først var meldingen, at det skulle aflyses fra torsdag, men nu er det ændret til tirsdag.

Det brobygningsforløb, der i disse dage finder sted, kan aflyses fra tirsdag i stedet for torsdag. Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet på Twitter.

Det sker, efter der har været en del debat om brobygningsforløbet, hvor elever i 9. og 10. klasse besøger ungdomsuddannelser i et par dage.

Først var udmeldingen, at det skulle gennemføres. Men med de stigende smittetal har flere kritiseret, at det ikke er blevet aflyst.

Mandag morgen skrev børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på Twitter, at forløbet skulle aflyses fra torsdag.

Ministeriet skriver i sit seneste tweet, at brobygningen senest skal aflyses torsdag.

- For at være på den sikre side skal brobygning i dette skoleår ikke gennemføres på almindelig vis, hvor elever på skoler og efterskoler møder frem på ungdomsuddannelserne. På grund af covid-19 er vi nødt til at finde alternative løsninger, siger Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse, der er vedhæftet tweetet.

Ministeren understreger vigtigheden af at lære ungdomsuddannelserne at kende:

- Det er nemlig afgørende, at de unge fortsat får et solidt kendskab til mulighederne på ungdomsuddannelserne, og vi vil sammen med sektoren og Folketingets partier finde løsninger – ligesom vi har gjort med alle andre udfordringer, der er opstået på grund af covid-19.

Andre partier kaldte på aflysning

Den manglende aflysning har også vækket undren fra flere partier. Blandt andre hos Ellen Trane Nørby, der er børne- og undervisningsordfører i Venstre.

- Mange elever skal allerede på brobygning i dag. Så hvis brobygning skal aflyses, hvorfor så først torsdag? Er det en sundhedsmæssig vurdering eller regeringens mavefornemmelse, skrev Ellen Trane Nørby på Twitter tidligere mandag.

Også i Enhedslistens lejr har man udtrykt skepsis. Tidligere mandag sagde Jakob Sølvhøj, undervisningsordfører i Enhedslisten, at brobygningen burde aflyses fra tirsdag.

- Der er politisk enighed om, at vi på grund af den aktuelle smitterisiko skal aflyse brobygning. Derfor er det selvfølgelig logisk, at vi sætter det i værk nu, lød det fra ordføreren til TV 2.

Jacob Mark, gruppeformand og sundhedsordfører i SF, skrev på Twitter søndag aften, at han mente, at forløbet skulle aflyses allerede mandag.

"Tosset" at det ikke blev aflyst mandag

Tidligere mandag talte TV 2 med Anders Buhl, der er far til Karla, der går på efterskole. Hun har i dag været besøgt en ungdomsuddannelse som en del af brobygningsforløbet.

Anders Buhl kaldte det "tosset", at forløbet ikke var blevet helt aflyst, men først fra torsdag.

- Vi har ikke lyst til at lægge barn til det. Det er noget af en kabale, også set fra den anden side af bordet. Modtagerinstitutionerne kan jo heller ikke være indstillet på den smitterisiko, det indebærer, sagde Anders Buhl.