Ny prognose: Mulighed for hvid jul ét sted her i landsdelen

Selvom vi kan skyde en hvid pind efter en landsdækkende hvid jul, så er der hæderlige muligheder for sne lillejuleaften, og måske også lokal hvid jul.

December har været grå og våd. Det samme har prognoserne været, så TV 2 Vejrets hvidjulsbarometer er også lavere end den statistiske sandsynlighed for hvid jul. Hvidjulsbarometeret står på seks procent, hvilket er to procentpoint under den statistiske sandsynlighed.

Alligevel er der optimisme at spore. I hvert fald for lokal hvid jul. Den seneste prognose fra det fælles europæiske regnecenter ECMWF har snefald i Nordjylland og lige på den anden side af Øresund. Bornholm kan også få en omgang sne, men her er der stor risiko for, sneen smelter hurtigt igen.

Årsagen til snevejret er et lavtryk, som løber fra Nordsøen og gennem Danmark. På nordsiden af lavtrykket er luften relativ kold, hvilket giver sne til Nordjylland. På sydsiden er luften noget lunere, og her vil nedbøren udelukkende falde som regn.

Måske lokal hvid jul i Himmerland og Nordsjælland

Der er stadig lang tid til jul - i hvert fald meteorologisk set - så selvfølgelig er prognoserne usikre. Det er i Vendsyssel, der er størst chance for hvid jul, men der er også håb andre steder. Går lavtrykket en smule sydligere, så åbner det for snefald i Himmerland og Nordsjælland.

Går lavtrykket nordligere, som andre prognoser også peger på, så bliver det til landsdækkende grøn jul.

Der er ikke gode chancer for en landsdækkende hvid jul.
Der er ikke gode chancer for en landsdækkende hvid jul.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Vejr.