Ny prognose for efterårsvejret: Sol og næsten ingen regn

Regnvejr truede hele uge 42, men nyeste prognose peger kun mod Bornholm som berørt.

Da efterårsferien for mange startede i fredags, var prognoserne ret våde i stort set hele perioden.

Men som det ofte er med prognoser, er de behæftet med usikkerhed efter dag fem. Nu peger pilen i den anden retning, og de fleste prognoser viser sol og små mængder nedbør i det meste af landet.

Lavtrykket, som trækker op over Østersøen onsdag, giver Bornholm kraftig blæst og op til seks meter høje bølger. Det er et såkaldt 5b lavtryk, som er et lavtryk, der kommer op over landet fra syd.

På et tidspunkt så det ud til, at lavtrykket ville give udbredt regn til en stor del af landet. Nu er det sandsynligvis kun Bornholm, der bliver berørt, og faktisk kan det stadig lade sig gøre, at øen i Østersøen næsten går fri af regnen. Men kraftig blæst med stormstød og meget store bølger vil ramme.

Halvkølig luft fra nordøst

Imellem lavtrykket sydøst for landet og et højtryk nord for Storbritannien strømmer der kølig luft ned over Danmark fra nordøst de næste dage.

Vejret onsdag, hvor Danmark ligger mellem lavtryk og højtryk.
Vejret onsdag, hvor Danmark ligger mellem lavtryk og højtryk.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Der kan falde enkelte lokale byger tirsdag og så måske lidt dryp på Bornholm onsdag. Ellers ser det faktisk overvejende tørt ud torsdag, fredag og lørdag med gode chancer for sol.

Søndag ser det ud til, at vinden drejer i vest, hvilket muligvis vil bringe lidt byger med sig.

En uge med risiko for nattefrost

Mandag morgen var der nattefrost flere steder, og der kan igen lokalt være frostgrader tirsdag morgen. Derudover er der risiko for tågebanker og lokalt også tæt tåge i morgentimerne tirsdag.

Onsdag bliver det meget blæsende, og dermed kommer der hverken frost eller tåge i morgentimerne. Men blæsten er en kortvarig affære, da den allerede er aftaget en hel del torsdag.

Torsdag ligner en ok dag med tørvejr og temperaturer på 10 til 12 grader.

Fredag og lørdag byder begge på risiko for nattefrost, men også gode solchancer i løbet af dagen. Fredag og lørdag kommer vi op på en 12-15 grader, som er et pænt niveau for årstiden.

Det er dog meget langt fra løvfaldssommer med over 20 grader, som vi oplevede for bare to år siden, hvor vi syv dage i træk fra 11. til 17. oktober havde mere end 20 graders varme.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.