Ny bog: Støjberg truede med at gå som folketingskandidat

Inger Støjberg ville ikke gå ud med kritik af sin formand under Venstres bilagskrise for et par år siden.

Den daværende politiske ordfører nægtede at tage afstand fra Lars Løkke Rasmussen, fremgår det i ny bog.

Da Venstre var helt i knæ i meningsmålingerne som følge af Lars Løkke Rasmussens bilagssag i 2014, var Inger Støjberg en af hans tro væbnere.

Som politisk ordfører var hun den, der måtte tage mange kugler for formanden. Og hun var endda så loyal, at hun stillede sit eget mandat til rådighed.

Den nye oplysning kommer i den første biografi om hende, ”Inger – Der hvor hun kommer fra”. Bogen, som journalisterne Andreas Karker og Martin Hjort har skrevet, udkommer torsdag.

Inger Støjberg var også dengang opstillet i Skivekredsen, og her så hendes kredsbestyrelse gerne, at hun også offentligt meldte sig under fanerne hos dem, der tog afstand fra Lars Løkke Rasmussen.

Det havde blandt andre folketingsmedlemmerne Mads Rørvig, Kristian Pihl Lorentzen, Michael Aastrup Jensen og Torsten Schack Pedersen gjort.

- Det står jer frit for at mene det. Men så må I finde en ny kandidat, for det bliver ikke med mig som folketingskandidat, sagde Inger Støjberg dengang.

Skivekredsen holdt en tænkepause, hvorefter Skive Folkeblad kunne fortælle, at ”Inger Støjberg har fået overbevist Venstre-folket i Skive om Lars Løkke Rasmussens formandsevner”.

Bestyrelsen var blevet enig om det, formand Kenneth Enggrob kaldte en ”forsigtig tillidserklæring”.

- Vi tager til hovedbestyrelsesmøde med håbet om, at Lars Løkke Rasmussen kan forklare sig, og forklare hvordan han vil bringe partiet videre, sagde han dengang til TV MIDTVEST.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.