Nu bekræfter BSV: Nøddesbo skal spille for os i næste sæson

Det bliver i Bjerringbro-Silkeborg, at den tidligere landsholdsstreg fortsætter sin håndboldkarriere.

Jesper Nøddesbo skifter til BSV fra Barcelona på en tre-årig kontrakt. Det bekræfter BSV til TV 2 SPORT.

- Det er jo et scoop for Bjerringbro-Silkeborg. Både på og uden for banen bliver Jesper en kæmpe gevinst, lyder det fra træner Peter Bredsdorff-Larsen til TV 2 SPORT.

Hvordan kan det lade sig gøre at hente ham hjem?

- Ja, det ved jeg knap nok. Vi var jo så heldige, at det passede med, at Jesper gerne ville hjem ad og få sin familie etableret i Danmark. Vi er glade for, at det kunne blive i Bjerringbro-Silkeborg.

I sidste uge bekræftede Nøddesbo mange måneders spekulationer, da han på et pressemøde i Barcelona annoncerede sit farvel i klubben, hvor han har spillet siden 2007. 

Nøddesbo og familien vender denne sommer hjem til Danmark, hvor stregspilleren begyndte karrieren i Team Tvis Holstebro, inden det store gennembrud kom som profil i KIF Kolding. Her nåede han tre sæsoner, inden Barcelona tog ham. 

quoteVi var jo så heldige, at det passede med, at Jesper gerne ville hjem ad og få sin familie etableret i Danmark. Vi er glade for, at det kunne blive i Bjerringbro-Silkeborg.

Peter Bredsdorff-Larsen, Cheftræner, Bjerringbro-Silkeborg.

Nu - 10 år senere - vender Nøddesbo altså tilbage til den danske liga, hvor Bjerringbro-Silkeborg har sikret sig stregspillerens signatur foran flere andre klubber - blandt andre HC Midtjylland, der forsøgte at få Nøddesbo hjem til barndomsbyen Herning. 

Nøddesbo valgte dog topklubben i Silkeborg, hvor han skal dele spilletiden med et andet tidligere landsholdskoryfæ, Michael V. Knudsen, som også har kontrakt for næste sæson. 

- Vi får to af sportens allerstørste profiler – godt nok på den samme position med Nøddesbo og Knudsen – det er to fantastiske profiler, som både på og uden for banen bidrager rigtig meget, lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen.

Da Jesper Nøddesbo har arbejdet i udlandet i 10 år, kan han vende hjem til Danmark på den såkaldte 'forskerordning', der betyder, at han kan nøjes med at betale en lav bruttoskat på 26 procent i de kommende år. 

Jesper Nøddesbo har spillet 223 landskampe for Danmark, men har ikke kunnet sige ja til den nye landstræner Nikolaj Jacobsens ønske om, at spillere binder sig til at være med frem til VM 2019.

Derfor er Jesper Nøddesbo lige nu ikke en del af landsholdet længere. 

Bjerringbro-Silkeborg vandt i lørdags DM-bronze efter to sejre over Ribe-Esbjerg i bronzekampene.