Nu begynder retssagen: Mand opsøgte Inger Støjberg i byen før drab og partering af kvinde

28årig tiltalt for at dræbe og partere liget af 40årig kvinde fra Viborg.

Retten i Aalborg begynder i dag retssagen, hvor en 28årig mand er tiltalt for blandt andet at dræbe en 40årig kvinde fra Viborg. Politikeren Inger Støjberg er et vidne i sagen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Tirsdag ruller retssagen mod en 28-årig mand, der er tiltalt for at have dræbt en kvinde med adskillige knivstik i Hadsund i november 2018.

Yderligere er manden tiltalt for 'usømmelig behandling af lig', da han ifølge anklageskriftet gik i gang med at partere liget i en garage.

Læs også Inger Støjberg blev kontaktet af sigtet mand kort før drab og partering

Sagen skabte stor røre i lokalområdet, hvor politiet løbende har afhørt vidner - heriblandt fungerende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Samme aften, som drabet blev begået, blev hun nemlig opsøgt af den drabssigtede mand. Det oplyste ministeren en uge efter hændelsen i et Facebookopslag.

01:39

TV MIDTVEST har tidligere dækket sagen: En kvinde fra Viborg blev natten til søndag fundet dræbt i Hadsund. Forinden havde hun tilfældigt mødt den sigtede på et værtshus.

Luk video

Heri beskrev hun, hvordan hun henvendte sig til politiet efter at have set signalementet fra grundlovsforhøret, hvor den 28-årige blev fængslet.

- Årsagen er, at den sigtede og varetægtsfængslede 28-årige mand hen på aftenen lørdag 10. november tog kontakt og indledte en samtale med mig.

- Det skete efter en koncert, mens jeg sad og hyggede mig sammen med en flok naboer og veninder på Den Grå Kok Vinkælderen i Hadsund, skrev Inger Støjberg.

Ministeren understregede dengang, at hun ikke ønskede at udtale sig yderligere om sagen i offentligheden.

Behandles over to dage

Udover ovenstående forhold er den 28-årige sigtet for overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse af både en springkniv og en kastekniv på sin bopæl i Hadsund.

Han havde desuden en pumpgun med tilhørende ammunition og er derfor også sigtet efter våbenloven.

Sagen behandles over to dage ved Retten i Aalborg 25. og 26. juni.