November på vej mod unik varmerekord

November 2020 kan ende som den varmeste november målt i Danmark siden målingernes start.

Selvom der nu snart er gået 18 dage af november, så lader kulden fortsat vente på sig. Indtil nu har november i år været så varm, at den med stor sandsynlighed kan ende som den varmeste målt i Danmark, siden de landsdækkende temperaturmålingere blev påbegyndt i 1874.

Til og med 17. november er gennemsnitstemperaturen for hele landet 9,3 grader. Tallet i sig selv siger måske ikke så meget om, hvorvidt det har været varmt eller koldt, men sammenligner man derimod med den almindelige middeltemperatur i november, så står det klart, at november i år indtil videre har været exceptionel varm.

Den normale gennemsnitstemperatur i november er blot 4,7 grader, og efter de første 17 døgn af årets sidste efterårsmåned har vi haft det næsten dobbelt så varmt som normalt.

Varm november i 2006

Selvom der fortsat er 13 dage tilbage af måneden - medregnet onsdag - så er det hævet over enhver tvivl, at november 2020 ender blandt de varmeste november måneder, der er registreret i dansk vejrhistorie.

Den hidtil varmeste november, der er målt i Danmark, oplevede vi for 14 år siden, hvor gennemsnitstemperaturen for hele måneden blev 8,1 grader.

For bare at 'undgå' en ny varmrekord for november i år, skal resten af måneden ende med en gennemsnitstemperatur på højest 6,5 grader. Bliver det varmere end det, vil november i år blive den varmeste, der er målt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.