Nederlag overskyggede Svenssons comeback efter kræftforløb

Daniel Svensson var igen tilbage på håndboldbanen, da Skjern fredag aften mødte Ribe-Esbjerg i håndboldligaen, men nederlaget overskyggede glæden.

Skjern-spilleren Daniel Svensson har en vilje som få. På lidt over tre år har han besejret kræften to gange, og fredag aften gjorde han comeback for sin klub Skjern. Resultatet af kampen var dog med til at ødelægge drømmecomebacket, da Skjern tabte med 21-25 på udebane mod Ribe-Esbjerg, og derfor var Svensson alt andet end tilfreds med sit comeback.
- Jeg er sur og skuffet. Vi spiller en virkelig dårlig håndboldkamp og var ikke parate. Mest af alt er mit comeback jo fuldstændig ligegyldigt.

- Hvad med din egen præstation, føler du, du bidrager med noget?

- Nej, den er stiv og uinspirerede. Det rammer egentlig holdets meget godt. Vi spiller stort set sådan alle sammen, mens vi kommer lidt op 15-20 minutter, men det var en pinlig indsats, sagde Svensson.

Daniel Svensson har ikke spillet en gældende håndboldkamp siden 28. december 2015, hvor netop Ribe-Esbjerg også var modstanderen.

Kan ikke være mig selv bekendt
1. februar blev han sygemeldt og var siden igennem et langt kræftforløb for anden gang på tre år. Endnu en gang vandt Daniel Svensson kampen og vendte altså fredag den 23. september tilbage til håndboldbanen. Lige umiddelbart er det dog ikke en dag, der kommer til at stå særlig klart i hukommelsen det næste stykke tid.
- Jeg bliver jo nødt til at komme ind og revanchere sådan en latterlig præstation. Lige nu er jeg sur og skuffet. Irriteret, meget irriteret.

- Hvis du ser, hvor du var for fire måneder siden, kan du så ikke være det mindste stolt over, hvor du er?

- Nej, der er ikke noget at være stolt over i dag. Vi taber til et hold, der er klart dårligere end os normalt. Jeg synes, vi skal slå dem 10 ud af 10 gange, og jeg synes ikke, vi kan være os selv bekendte. Jeg kan ikke være mig selv bekendt, og så er det sgu ligegyldigt, om jeg har haft kræft, eller om jeg har spillet 100 landskampe. Så jeg er pissesur, og der er en ild inden i mig lige nu for at få det revancheret, det var vanvittigt dårligt, sagde Daniel Svensson.

Har drømt om det her
Da TV 2 SPORT fangede Skjern-spilleren inden fredagens kamp, havde han dog haft tid til at reflektere over, hvad comebacket betyder for ham.
- Det er svært at beskrive, hvor meget det betyder for mig. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg vidste, jeg kom igennem det her. Selvfølgelig betyder det meget, men det er jo ikke så altoverskyggende som at overleve, men jeg er virkelig, virkelig glad for bare at kunne være med igen. Det havde jeg ikke regnet med hele vejen igennem. Så jeg har lidt svært ved at være i mig selv, sagde Svensson.

Nederlaget var Skjerns første i denne sæson ud af tre mulige, og næste kamp bliver om en uge, når Skjern tager imod Randers på hjemmebane.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.