Mildt og tørt vejr fortsætter i næste uge

Selvom november normalt er årets vådeste måned, så er der ikke for alvor udsigt til regn de næste dage.

November er startet helt usædvanligt varmt - og de seneste dage har det tilmed også været overvejende tørt.

Alt tyder på, at det tørre og milde vejr fortsætter ganske ufortrødent et stykke tid ind i næste uge, inden der måske kan komme lidt regn i ugens løb.

I løbet af de seneste dage har et stort højtryksområde etableret sig sydøst for Danmark, og selvom man ofte forbinder højtryk med 'godt' vejr med solskin, så er højtryk i vinterhalvåret langt fra altid ensbetydende med solskinsvejr.

Til gengæld holder det dog ofte tørt - præcis som vi oplever det nu. Samtidigt sikrer højtrykkets placering nær Danmark også, at vindforholdene er rolige, hvilket dog er medvirkende til, at tåge, der dannes i nattetimerne, ikke så nemt opløses i dagens løb.

Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 8. november 2020.
Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 8. november 2020.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Tørt indtil torsdag

Efter en søndag, der mange steder har budt på solskinsvejr, venter der endnu en nat, hvor der kan dannes udbredt tåge, der igen kan være tæt flere steder.

I løbet af mandagen letter tågen, men det vil overvejende forblive overskyet og gråt. Vinden frisker efterhånden op fra syd og sydøst, hvilket forhindrer tågedannelse de kommende nætter.

De fleste dage vil temperaturen nå op på omkring - eller lige under - ti grader, hvilket er en smule over det normale for årstiden.

Derimod vil nattemperaturerne være væsentligt over det normale, hvilket skyldes det udbredte skydække, der effektivt hindrer varmen i at slippe ud i verdensrummet om natten.

Derfor skal vi spejde langt efter nattefrost de næste nætter, hvor det mange steder vil være mellem fem og otte grader - selv om natten. Undtagelsen er dog den kommende nat til mandag, hvor der igen stedvis kan forekomme let frost.

Selvom det bliver tørt vil det dog være småt med solchancerne, men i perioder kan man være heldig at se lidt til novembersolen. Først torsdag kan fronter med regn måske ramme Danmark fra vest, men detaljerne er usikre.

Til og med søndag er der faldet 15,6 millimeter regn i november. Normalt falder der 79 millimeter i hele måneden, som i henhold til den gældende klimanormal fra 1961-1990 er den vådeste kalendermåned i Danmark.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.