Michael Valgren udtaget til VM i cykling

Michael Valgren og Magnus Cort skal repræsentere Danmark ved VM i cykling.

Selvom der stadig er godt tre uger til linjeløbet ved VM i cykling, har landstræner Anders Lund allerede valgt at sætte navn på to af de seks ryttere, der skal køre.

Astanas Michael Valgren og ORICA-SCOTT-rytteren Magnus Cort er således blevet udtaget til VM.

- Jeg er sikker på, at de skal køre. Det er to af vores absolut bedste endags- og mesterskabsryttere, som begge vil have gode muligheder på den rute. Jeg var ikke i tvivl om, at de skulle køre, så det var egentlig bare smartest at få dem udtaget med det samme, så de ved det og kan forberede sig, siger Anders Lund til TV 2 SPORT.

Beslutningen om, hvem der skal hjælpe Valgren og Cort, bliver først truffet, når VM nærmer sig.

- Det skal være folk, der kan køre sådan et mesterskab, og så handler det selvfølgelig om, hvem der er formstærke, når vi kommer tættere på, siger Lund til TV 2 SPORT.

Rytterne skal ud på intet mindre end 276,5 kilometer med små indlagte stigninger af overkommelig størrelse, men som alligevel sagtens kan få betydning for løbet. 

Og den ene af de to udtagede danskere glæder sig over, at han igen får æren af at trække i nationaldragten.

- Det er jo altid en stor ære at skulle køre for landsholdet og jeg glæder mig meget, fortæller Magnus Cort til TV 2 SPORT, mens han lige nu er i gang med Vuelta a España.

Det danske hold kan i alt stille med seks ryttere til dette VM.

Og hvor Magnus Cort var udset som kaptajn både ved VM i Qatar sidste år og det netop overståede EM i Herning i år, så afslører de to første VM-navne, at Danmark denne gang nok vælger et lidt bredere set up.

- Vi er ikke færdige med taktikken endnu og skal lige se, hvordan folk er, når de kommer derhen, men jeg er rigtig glad for at jeg allerede så tidligt har ro på omkring det og ved, at jeg skal til VM i hvert fald, lyder det fra Magnus Cort.

Derfor ser Magnus Cort det også som en fordel for de danske muligheder, at de i hvert fald har både ham og Michael Valgren med, da de kan angribe ruten på to forskellige måder.

- Det er svært at sige, hvem ruten passer bedst til, men jeg tror sagtens, vi kan køre begge to. Jeg tror, vi kan finde ud af noget med, at han angriber udefra, og jeg sidder og kører lidt mere defensivt, og hvis jeg kommer med hjem, så er det nok mig, vi spurter for.

VM køres fra den 16. til den 24 september og du kan se, om danskerne kan følge op på et flot EM på TV 2 SPORT.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.