Mette Frederiksen varsler massive lukninger: Disse steder skal lukke

- Det er helt afgørende, at smittekæden brydes nu, siger Mette Frederiksen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) varslede på et pressemøde tirsdag i Statsministeriet omfattende lukninger af forretninger og aktiviteter i Danmark.

Fra onsdag klokken 10 skal en række forretninger og aktiviteter lukke. Her er de i punktform:

  • Alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter.
  • Frisører, massører og tatovører.
  • Restauranter, cafeer, barer, værtshuse, diskoteker, natklubber, vandpibecafeer.
  • Storcentre skal også lukke, men Mette Frederiksen siger at det ikke gælder fødevarebutikkerne.

Det vil dog stadig være muligt for restauranter at tilbyde kunderne take-away.

- Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæden nu. På landets sygehuse bliver alvoren for hver dag, der går, menere tydeligt. Sygeplejersker, læger og social- og sundhedsassistenter siger til danskerne: Bliv nu hjemme, så smitten ikke spredes. Det gør indtryk. Det er nu, at vi i Danmark skal gøre alt, hvad vi kan, siger Mette Frederiksen på pressemødet.

Hun opfordrede også danskerne til så vidt muligt at blive hjemme.

- Mit allerbedste råd er: Hvis du er i tvivl, så lad være med at gøre det, du har planlagt. Hellere være forsigtig. Bliv hjemme, så meget du kan. Gå gerne en tur i det dejlige vejr, men hold afstand. Kan du handle ind online, så gør det, siger Mette Frederiksen.

Varer nok i forretningerne

Statsministerens nye initiativer kommer efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) på et pressemøde tidligere tirsdag forsikrede danskerne om, at der er varer nok i fødevareforretningerne.

- Ja, der er stadig varer nok på hylderne. Det er der blandt andet på grund af en dygtig detailbranche, sagde Mogens Jensen.

Også repræsentanter fra detailbranchen forsikrede om, at der er varer nok i forretningerne og at forsyningssikkerheden er på plads.

– Der kan være enkelte varer, der bliver lidt forsinket, så alt er ikke som normalt, men det er det nok 90 procent. Det er helt sikkert, at der er mad nok til alle danskere, sagde Per Bank fra Salling Group.

Peter Høgsted fra Coop tilføjede, at der er mad nok til seks uger.

- Centrallagerne er fyldt op, og der er mere på vej.