Lunere luft på vej: Nu kommer forårsvejret

Det bliver betydeligt lunere de kommende dage.

Mandag stoppede regnen, tirsdag kom solen, og fra onsdag vil varmere luft også finde vej til Danmark.

Natten til onsdag og onsdag morgen, vil en varmfront passere Danmark fra vest, og i den forbindelse bliver det mere skyet, og der kan i perioder falde en smule regn - mest i den nordlige del af landet.

Det er dog samtidigt også varmfronten, som fortrænger den køligere luft over landet, og som efterfølges af betydeligt mildere luft.

Det mærker vi allerede onsdag, hvor temperaturen i dagens løb vil stige til mellem 10 og 12 graders varme.

Størstedelen af dagen vil det dog blive mest skyet, og samtidigt vil det også blæse lidt mere end vi har oplevet det tirsdag.

Varm luft for årstiden strømmer op over Danmark fra vest og sydvest på torsdag. Det giver temperaturer, som kan nå 14 graders varme.
Varm luft for årstiden strømmer op over Danmark fra vest og sydvest på torsdag. Det giver temperaturer, som kan nå 14 graders varme.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Endnu varmere torsdag

Den lunere luft onsdag, bliver dog ikke en enlig svale. Torsdag strømmer endnu lunere luft op over Danmark fra vest og sydvest, og torsdag eftermiddag kan termometrene i dele af landet vise 14 graders varme.

Da vinden fortsat vil blæse fra sydvest, vil det især være over den østlige del af de forskellige landsdele, at temperaturen vil nå højest.

Derudover vil der også være perioder, hvor solen kan skinne lidt, og det vil holde tørt i hele landet.

Højeste temperaturer siden februar

Den normale temperatur på denne tid af året er knap seks graders varme, så derfor vil de kommende dages lune vejr, være betydeligt varmere end vi normalt kan forvente.

Højeste dagtemperaturer på torsdag (den 21. marts).
Højeste dagtemperaturer på torsdag (den 21. marts).
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Derfor ville man normalt også forvente, at vi dermed havde udsigt til årets foreløbigt varmeste dag, men det er faktisk ikke tilfældet.

Vi skal nemlig kun tilbage til slutningen af februar, før vi  havde varmere vejr.

Den 26. februar kulminerede forårsvarmen med 15,8 graders varme i Tirstrup på Djursland, hvilket var en tangering af den officielle varmerekord for februar.

I februar 1959 blev der dog målt en temperatur på 15,9 graders varme.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.