Lars Løkke i samråd om sit forhold til kvotekonger

Statsministeren vil dog ikke svare på spørgsmål om et sommerhusophold i juli 2016.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stiller op til nyt samråd om sit forhold til de såkaldte kvotekonger.

Det har han meddelt i et brev til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. 

Han meddeler, at han er klar til at svare på spørgsmål om sit forhold til kvotekonger. Men han vil ikke svare på spørgsmål om gaver, da det ifølge statsministeren hører under "private forhold".

På et samråd om den såkaldte kvotekongesag den 9. november sidste år afviste Lars Løkke Rasmussen, at han havde personlige relationer til en af de omtalte kvotekonger, der har været genstand for en højspændt politisk debat på Christiansborg i denne valgperiode.

- Jeg vælger at overhøre den her mærkelige insinuering om, at jeg skulle kende kvotekonger. Jeg ved ikke, hvad der gemmer sig bag den upassende bemærkning, lød det blandt andet fra statsministeren
 

Lars Løkke var søndag til torskegilde i Thyborøn. Arrangøren har givet ham en sommertustur. Det fyldte en del.

Men det har senere vist sig, at Lars Løkke Rasmussen i juli 2016 lånte storfiskeren John-Anker Hametner Larsens sommerhus i Skagen.

Statsministeren forklarer i et skriftligt svar til Ekstra Bladet, at opholdet var en fødselsdagsgave.

Efter Ekstra Bladet skrev om Lars Løkke Rasmussen sommerhusophold, har flere af oppositionens partier bedt om at få statsministeren i samråd. 

Når Lars Løkke Rasmussen vælger at stille op til samrådet, så skyldes det ifølge TV 2s politiske analytiker Thomas Funding, at han stod i en forbandet situation, uanset hvad han gjorde.

- Tager han samrådet, får han endnu en tur i mediemøllen og holder liv i en rigtig skidt sag. Gør han det ikke, så bliver det udlagt, som om han dukker sig og vil undgå at svare på spørgsmål. Og så får han alligevel en tur i mediemøllen, siger Thomas Funding.

Alvorligt og en anelse komisk

Selvom Løkke ikke vil svare på spørgsmål om gaver, så kan han godt regne med, at oppositionen vil anfægte den beslutning.

- For dem er det sagens kerne, om han på nogen som helst måde har ageret politisk på baggrund af den relation, han har haft til John-Anker Hametner Larsen. Derfor bliver de her personlige gaver, han måtte have fået, helt centrale for oppositionen i den sammenhæng, siger Thomas Funding.

- Samrådet bliver en anelse komisk, hvis Løkke ikke vil svare på det spørgsmål, som er årsagen til, at oppositionen har indkaldt til samrådet, tilføjer han.

Thomas Funding understreger, at der ikke er nogen beviser for, at Lars Løkke Rasmussen skal have ageret politisk på baggrund af sin relation til John-Anker Hametner Larsen. Først hvis det viser sig at være tilfældet, vil sagen blive rigtig alvorlig for statsministeren.

- Lige nu er det i gåseøjne ’bare’ en sag om, hvorvidt han potentielt har vildledt Folketinget i forhold til det, han sagde på sidste samråd om hans relation til kvotekonger. Det er alvorligt nok, men det er på ingen måde noget, han vælter på, siger Thomas Funding.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.