- Jeg troede, det var rygter, siger Riis-rytter efter lukning

Christina Siggaard fra Silkeborg havde ikke set lukningen af Team Virtu Cycling komme, og hun er skuffet over, at hun ikke skal fortsætte på holdet.

Det danske kvindecykelhold Team Virtu Cycling lukker efter den igangværende sæsonen i mangel på sponsorkroner til at drive World Tour-holdet videre.

Selvom koncernen bag cykelholdet tidligere på måneden præsenterede et underskud på 18,8 millioner kroner, kommer lukningen stadig som en overraskelse for en af holdets danske ryttere, Christina Siggaard, der ikke troede, at det ville komme så vidt.

Det fortæller hun til TV 2 SPORT.

- Man har jo set forskellige artikler og har ligesom bare tænkt, at der jo er spekulationer hvert år, om vi fortsætter eller ej. Jeg har egentlig bare tænkt, at det var rygter, og at det ikke kom til at ske. Det lød som om, de gerne ville fortsætte med os og var glade for os, siger hun.

Ked af det er slut

Christina Siggaard har kørt for holdet, der ejes af Bjarne Riis og rigmændene Jan Bech Andersen og Lars Seier Christensen, i de tre sæsoner, Virtu Cycling har eksisteret. Hun er ked af, at det nu er slut med Danmarks største kvindecykelhold.

- Jeg har været rigtig glad for at køre på et danskbaseret team, og har virkelig været glad for den støtte, jeg har fået. Det har været nogle gode år, så selvfølgelig er jeg skuffet og træt af, at det ikke kan fortsætte, siger den 25-årige rytter.

Rytterne fik besked om lukningen mandag formiddag, og selvom der stadig er resten af sæsonen at fokusere på, gælder det allerede nu om at se fremtiden an.

- Man tænker med det samme, at fremtiden som cykelrytter altid er usikker, og nu står jeg uden job fra første januar i øjeblikket. Så jeg må ud og se, hvad det kan blive til. Vi er 12-14 på holdet, og vi skal alle ud og finde nyt arbejde, fortæller Christina Siggaard.

Team Virtu Cycling har blandt andet vundet Ronde van Vlaanderen i denne sæson, hvor holdet er noteret for 12 sejre i alt.