Jakob Fuglsang: Alt tyder på, jeg bliver Tour-kaptajn

Jakob Fuglsang fra Silkeborg står til at blive kaptajn i Tour de France 2017, det fortæller han til TV 2 SPORT.

I samarbejde med tv2.dk

Froome, Quintana og... Jakob Fuglsang.

De danske cykelfans kan forhåbentlig se frem til at se en dansker blande sig helt i toppen af klassementet i form af silkeborgensiske Jakob Fuglsang, når Tour de France skal køres til juli næste år.

Jakob Fuglsang fortæller nemlig til TV 2 SPORT, at alt peger i retning mod, at han får en rolle som kaptajn for Astana-holdet i Touren sammen med Miguel Ángel López.

- Som rygterne har kørt på Astana, så lyder det som om, at jeg kan få lov at køre Touren sammen med vores colombianer Lopez, og det vil selvfølgelig være en drøm at få lov at køre Touren som delt kaptajn og forsøge en gang mere at køre klassement, siger Fuglsang.

Den danske cykelrytter har da også tænkt på, om det snart er på tide at droppe ambitionerne om at køre klassement og i stedet satse på endagsløb.

- Det er selvfølgelig en overvejelse, som jeg helt sikkert også har gjort mig. Men hvis jeg kan få en sidste chance for at køre klassement i Touren, så vil jeg også gå 100 % efter at udnytte den og vise, hvad jeg kan.

- Lykkes det så ikke at lave et bedre resultat end i 2013, så er det måske på tide at satse endnu hårdere på endagsløb. Jeg synes ikke, det ene udelukker det andet, og jeg håber stadig at køre forårsklassikerne, tilføjer Fuglsang, der i 2013 sluttede som nummer syv i Tour de France.

Til juli er Fuglsang 32 år, og han håber, at alderen og seks Tour de France i bagagen kan hjælpe ham i jagten på et endnu bedre klassement.

- Jeg tror, jeg kan lære noget og har fået samlet noget erfaring over de sidste år. Så alt i alt tror jeg på, jeg kan gøre det bedre end den 7. plads fra 2013. Det håber jeg lidt på, jeg kan få lov at bevise i den kommende sæson, slutter Fuglsang. 

01:53

Se TVMIDTVEST indslag fra 13/7-2013 om Jakob Fuglsangs navnebror fra Thyholm, der hver dag hopper på cyklen for at drøne vejene tynde. 

Luk video