Intens regn over Danmark: Her blev man ramt af skybrud

I forbindelse med kraftige byger, var der stedvist skybrud over den nordvestlige del af Jylland.

Den varme sommerluft, som onsdag og torsdag gav os to sommerdage i træk, er nu blevet fortrængt af markant koldere luft fra nordvest.

Sommerluften blev ekspederet bort af en koldfront, som allerede torsdag aften bevægede sig ind over det nordvestlige Jylland fra Nordsøen.

På grund af de store temperaturforskelle gik passagen ikke stille for sig, og mange steder blev regnen ganske intens.

Det blev navnlig tilfældet over Thy i det nordvestlige Jylland, hvor der flere steder faldt over 40 millimeter regn i alt. I den lille by, Vestervig, faldt der på blot 30 minutter hele 16,3 millimeter regn. 

Det er nok til at kategorisere intensiteten som værende et regulært skybrud. Her skal der nemlig falde mindst 15 millimeter regn på en halv time.

Samlet set blev torsdag aften også vådest i netop Vestervig. Da det var holdt op med at regne, var der løbet 46,3 millimeter regn igennem DMI's måler i byen.

Også i Thyborøn og Silstrup i nærheden af Vestervig faldt der henholdsvis 43,5 og 43,4 millimeter regn.

Samlede nedbørsmængder frem til fredag aften klokken 20. Mange steder kan der falde mellem 10 og 20 millimeter regn.
Samlede nedbørsmængder frem til fredag aften klokken 20. Mange steder kan der falde mellem 10 og 20 millimeter regn.
Foto: TV2 Vejret

Fortsat kraftige byger fredag

I takt med at fronten bevægede sig videre mod øst, blev den efterhånden svækket en anelse. Over dele af Østjylland faldt der dog fortsat op til 18 millimeter regn, men som timerne skred frem, blev passagen af fronten mindre og mindre våd.

Fredag morgen er der fortsat stedvis ganske intens regn over store dele af Sjælland, mens koldfronten efterfølges af en del byger, som i en lind strøm vil bevæge sig ind over Danmark fra vest.

Bygerne kan stedvis være med torden, og give skybrudsagtig regn.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Vejr.