I dag kan blive den koldeste dag i tre måneder

Trods gode solperioder vil temperaturen kun nå op mellem 14 og 17 grader.

Søndagens vejr minder om lørdagen men med lidt lavere temperaturer. Når solen er fremme, og der er læ, så er vejret behageligt, men i skygge og blæst føles det koldere, end vi længe har oplevet.

Prognose klokken 10. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose klokken 10. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Søndag morgen var det koldest i Billund, hvor man målte man 4,8 grader.

Formiddagen byder på stedvise byger, som fortrinsvist vil husere i de sydlige egne af landet og i Vestjylland. Det skyldes, at bygerne blandt andet "lever" af det lune hav, og har svært ved at opretholde sig, når de bevæger sig ind over det relativt kolde land.

Prognose klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I eftermiddag, når temperaturen er steget, vil bygerne bedre kunne bevæge sig over land. Derfor kommer der også regnbyger til de østlige egne i eftermiddag - og mindre plads til solen. Man kan her følge bygerne på radar.

Måske den koldeste dag i tre måneder

Eftermiddagens temperaturer vil generelt ligge mellem 14 og 17 grader, men lokalt kan vi nå lidt højere op. Sidst vi havde så lave temperaturer, var 8. juli, hvor dagens højeste temperatur blev målt til 18,2 grader i København.

Hvis dagens højeste temperatur holder sig under 18,2 grader, vil det blive den koldeste dag i tre måneder. 6. juni var det ligeledes i København, man målte den højeste temperatur men med beskedne 16,4 grader.

Prognose klokken 18. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose klokken 18. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Sen eftermiddag og aften vil temperaturen falde igen, samtidig med atmosfæren bliver mindre villig til skydannelse. Det betyder, at de fleste får en tør aften, og solen vil også være fremme i lange perioder.

Prognose klokken 22. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose klokken 22. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Alligevel vil vejret opleves mere efterårsagtigt end sensommerligt. Solen går ned allerede 19:40 på Bornholm og før 20:10 i Vestjylland. Termometrene vil kun vise mellem 10 og 14 grader efter solnedgang.

Se den midt- og vestjyske vejrudsigt fra lørdag aften her.