I dag er skæbnedag i Touren - Valgren frygter 'en form for skandale'

De danske ryttere frygter for, at der venter en covid-19-skandale, når rytterne bliver testet for sygdommen omkring mandagens hviledag.

De holder vejret i Tour de France-feltet, for med hviledag mandag, så er det blevet tid til at teste rytterne for covid-19.

Og det er med en vis bæven, at de danske ryttere ser frem til, at holdene modtager svarene. For det kan afgøre fremtiden for årets Tour de France.

- Det kan vist blive fugl eller fisk, tror jeg. Enten går det glat som en ål, eller også bliver det noget værre lort. Jeg håber selvfølgelig på det første, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT om de kommende tests.

- Jeg tror helt sikkert, at der kommer nogle falske positive. Jeg tror helt sikkert, at der kommer en form for skandale, siger NTT-rytteren videre.

Skandale hvis favorit sendes hjem

Også Michael Mørkøv ser alt andet end frem til at få svar på prøven, for han er bange for, at det kan betyde et farvel til Touren.

- Det er en frygt, som vi har startet løbet med. Vi kan komme ind som negative, men det ville være forfærdeligt trist, hvis jeg bliver testet positiv for covid-19 i morgen og er nødt til at rejse hjem på den baggrund, siger Mørkøv.

- Det ville være brandærgerligt for mit vedkommende, men det ville være ikke mindre end en skandale, hvis en af løbets favoritter blev testet positiv.

For Michael Valgrens vedkommende, så er han også i tvivl om, hvorvidt feltet kommer hele vejen til Paris om to uger. Det kan de første test give en indikation af.

- Der er mange, der tror, at vi ikke kommer til Paris. Vi bliver meget klogere i morgen. Det kommer til at give gode svar på, om vi kan fortsætte cirkusset eller ej. Vi må vente i spænding.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.