Historisk hæder: Første dansker på NHL's All-Star-hold

Frans Nielsen fra Detroit Red Wings bliver den første danske All-Star-spiller i NHL's historie.

Frans Nielsen er på alle mulige måder den mest banebrydende spiller i dansk ishockeys historie.

Centeren fra Herning var manden, der startede strømmen af danskere til NHL, hvor han siden har spillet mere end 600 kampe. Først for New York Islanders, og siden i sommer for Detroit Red Wings.

Og nu, 10 år efter sin debut i verdens bedste ishockeyliga, kan Frans Nielsen nu fejre sin største individuelle triumf - nemlig udvælgelsen til ligaens årlige All-Star-hold, hvor han skal repræsentere Atlantic Division.

- Det er en stor milepæl for Frans personligt og for dansk ishockey. Frans Nielsens cv er alene i denne sæson tilført World Cup og All-Star-udtagelse. Han har stille og roligt arbejdet sig op på en ganske markant position i NHL-hierakiet. Det er godt gået af en midtjysk knægt, som drømte om at spille for Herning og måske i Sverige, hvis det gik rigtig vildt for sig, siger Jimmy Bøjgaard, ishockeykommentator på TV 2 SPORT.

Ifølge Bøjgaard er det opsigtsvækkende, at en spillertype som Frans Nielsen har fundet vej gennem nåleøjet.

- Det er normalt kun de allerbedste i ligaen - pointslugerne - eller de mest populære eller åbenmundede i medierne, som tager de her pladser ved fansenes weekendfest. Frans er ingen af delene, men igennem mange år en af de mest respekterede i  NHL i begge ender af banen, så jeg ser det som et meget stort skulderklap til holdspilleren, som ydmygt har gjort sit arbejde aften efter aften i National Hockey League, siger Jimmy Bøjgaard.

Frans Nielsen skal sammen med store stjerner som Sidney Crosby og Patrick Kane deltage i den store All-Star-weekend, der løber af stablen den 28. og 29. januar.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.