Herning-Ikast tvunget til at udpege ny cheftræner i EHF Cup-kampe

Når Herning-Ikast i næste uge drager til Hviderusland, bliver det uden Mathias Madsen ved roret. Han mangler den nødvendige træneruddannelse.

Kvinderne fra Herning-Ikast skal i næste uge i hallen mod hviderussiske HC Gomel i EHF Cuppen, og her er det med Bjerringbro-koryfæet Jens Steffensen som cheftræner.

Han har nemlig den uddannelse, der er påkrævet af det europæiske håndboldforbund (EHF) for at lede et hold i EHF Cuppen.

quoteDet er da klart, at vi gerne ville have været situationen foruden. Vi troede egentlig, at alt var i den skønneste orden i sæsonen 2019/2020. Det viser sig så, at det er det ikke

Jakob Mølgaard, sportschef, Herning-Ikast Håndbold

Det har Herning-Ikasts normale cheftræner, Mathias Madsen, ikke, og derfor har den midtjyske håndboldklub været nødsaget til at finde en alternativ løsning.

- Det er da klart, at vi gerne ville have været situationen foruden. Vi troede egentlig, at alt var i den skønneste orden i sæsonen 2019/2020. Det viser sig så, at det er det ikke. Så derfor skal vi have Jens Steffensen med, siger klubbens sportschef Jakob Mølgaard til TV 2 SPORT.

Det er Mathias Madsen selv, der har udpeget Jens Steffensen som stand-in.

Begynder at håndhæve reglerne

For at lede et hold i EHF Cuppen er den øverste kategori tre-uddannelse påkrævet.

En regel, der blev lavet tilbage i 2015, men som ikke er blevet håndhævet siden da. Det har således været muligt at få dispensation, men nu har EHF valgt at håndhæve disse regler fra 2019/2020-sæsonen. Det forklarer Jakob Mølgaard.

Herning-Ikast vidste dog godt, da de ansatte Mathias Madsen som cheftræner, at han ikke havde den nødvendige uddannelse. Det var dog ikke muligt for Madsen at tage uddannelsen i år.

- Det er således, at når man har været ligaspiller, kan man tage et led af sin træneruddannelse på lidt mere fordelagtige vilkår. Og den ene uge på året, hvor man kan tage den uddannelse, var Mathias Madsen på et andet ærinde ude af landet.

Jakob Mølgaard fortæller ligeledes, at klubben er gået så langt, at de har prøvet at give assistenttræneren Anders Friis uddannelsen.

Han kunne dog ikke, ganske tragikomisk, få fri fra et arbejde hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) den uge, hvor uddannelsen løb af stablen, fortæller Jakob Mølgaard.

Med som holdleder

Rejsen til Hviderusland bliver dog ikke helt uden cheftræneren.

Der er nemlig stadig plads til trænerparret ved siden af Jens Steffensen. Det kræver bare lidt omrokeringer.

- Vi må gerne have tre med på bænken. Det kunne jo være, at vi havde en holdleder, som ikke var med. Og så må Mathias Madsen jo være holdleder, siger Jakob Mølgaard.

Sportschefen siger også, at de selvfølgelig helst ville have haft styr på det, men at der ikke er panik, da både spillerne og alle i klubben er indforstået med situationen.

Herning-Ikast spiller mod HC Gomel både lørdag 18. oktober og søndag 19. oktober.