Herning henter tidligere NHL-profil som træner

Herning Blue Fox har valgt at ansætte Petri Skriko, der tidligere har været i klubben som både spiller og træner. Det erfarer TV 2 SPORT

Petri Skriko, ofte nævnt som historiens største udenlandske navn i Metal Ligaen, vender dermed tilbage til Herning Blue Fox, hvor han i 1990’erne havde kultstatus, da han førte Blue Fox til fire mesterskaber som spiller, før han blev holdets træner og i 2001 gentog bedriften som træner.

Med tilgangen af finnen er det lykkes Herning Blue Fox at overtale Skriko til at vende tilbage til trænergerningen, efter at han i de seneste 11 sæsoner har arbejdet som europæisk scout for NHL-klubberne Washington Capitals og Calgary Flames. Tidligere var han coach for barndomsklubben SaiPa i den finske Liga.

Som spiller var Skriko i 1980’erne et stort NHL-navn med storhedstid i Vancouver Canucks, og han opnåede 541 NHL-kampe og lavede 405 point, heraf 183 mål. Han var på det finske OL-hold i Sarajevo 1984 og i Albertville 1992, og er optaget i finsk ishockeys Hall of Fame.

Da Petri Skriko i 1993 kom til Herning, var han den første spiller til at komme direkte fra en lang NHL-karriere til den danske liga. I seks sæsoner og 249 kampe, lavede han enorme 549 point, og udgjorde historiens bedste duo sammen med Bjorkstrand, som han nu paradoksalt overtager trænerposten fra, efter at denne blev fyret i marts.

TV 2 SPORT erfarer, at 55-årige Petri Skriko har lavet en toårig aftale med Herning Blue Fox.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.