Håndbold: Myrhol frygtede at vågne op efter operation

Skjern Håndbolds Bjarte Myrhol fik at vide, at han kunne vågne op med stomi efter operation, men vågnede i stedet op til gode nyheder om en mulig EM-deltagelse.

Bjarte Myrhol forventer at være tilbage på banen for Skjern Håndbold den 27. november. Foto: Skjern Håndbold

I samarbejde med tv2.dk

Livet tog i sidste uge en uventet og alvorlig drejning for stregspillerstjernen Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold. Et hul i tarmen betød hasteindlæggelse og operation og potentielt alvorlige konsekvenser for den 37-årige nordmand.

Læs også Sygdomsramt Skjern-anfører vil på banen igen inden længe

- Jeg kendte ikke til udfaldet (af operationen, red.). Jeg fik beskeden om, at jeg worst case ville vågne op med stomi i tre til seks måneder. Det ville have været en dræbende besked at få. Så jeg tjekkede straks, da jeg vågnede, om alt var på plads, siger Bjarte Myrhol til NRK.

Operationen gik heldigvis efter planen, og det betyder, at han nu har sigtekornet rettet mod EM i januar på hjemmebane.

'Held i uheld', som han kalder situationen, han mildest talt er forbandet over at være havnet i. Den akutte situation har nemlig ingen forbindelse til hans karriere som topsportsmand på håndboldbanen, og han har svært ved at acceptere den uventede forhindring.

Høje ambitioner i karrierens efterår

Bjarte Myrhol skal under kniven igen, og som 37-årig er han godt klar over, at han ikke har mange år tilbage som professionel i den fysisk hårde sportsgren. Derfor gjorde han alt for at overtale lægerne til at tage hensyn til de store mål, han har i sin karrieres efterår.

- Det handler for mig om at sætte et aftryk for en lang karriere, siger han.

Foruden ambitionerne på klubholdet i Skjern ser han frem til EM i Norge om to måneder og håber at kunne kvalificere det norske landshold til OL i Tokyo til næste år.

- Vi har ikke været gode nok til at kvalificere os (til OL, red.) tidligere, men nu er vi gode nok. Det kunne være fantastisk at få med.

Helbredet kommer først

Det lykkedes at få udskudt operationen til efter højdepunkterne i 2020, men planerne gennemføres ikke for enhver pris.

Læs også Skjerns anfører akutindlagt - ude på ubestemt tid

- Han (lægen, red.) var også krystalklar på, at det her ikke er noget, man tager let på. Det er helbredet, som kommer først. I værste konsekvens er der noget, der sprækker, og det vil betyde, at jeg skal opereres tidligere, siger Skjern-spilleren.

Bjarte Myrhol har været i kontakt med landstræner Christian Berge om sin fremtid på landsholdet. Her har han fået at vide, at hvis han er god nok, kommer han med til EM.

Det arbejder han nu målrettet hen imod. Han forventer at være tilbage på håndboldbanen i Skjerns hjemmekamp mod SønderjyskE den 27. november.

02:15

Bjarte Myrhol er en af ligaens mest erfarne stregspillere. I indslaget her fra oktober er han på banen for Skjern i en kamp mod Bjerringbro-Silkeborg.

Luk video