Håndbold-ekspert: Markussens indsats i comeback godkendt

TV 2 SPORTs ekspertkommentator giver karakterer til de danske spillere efter EM-kvalifikationskampen mod Ukraine. Der er ros til Nikolaj Markussen.

Danmarks Nikolaj Markussen (10) mellem Ukraines Evgeniy Buinenko (4) og Dmytro Tiutiunnyk (10) under herrehåndboldkampen mellem Danmark og Ukraine.

Danmark åbnede EM-kvalifikationen med en sejr på 30-24 over Ukraine efter 12-12 ved pausen.

Der var flere lyspunkter, mens nogle spillere også faldt igennem, vurderer TV 2 SPORTs ekspertkommentator Bent Nyegaard.

- Tallene taler for sig selv. Tre minutter før pausen førte Ukraine 12-10. Den første halvleg var for mig en blanding af tekniske fejl, brændte chancer og et hold, der manglede tempo.

Med sejren bragte Danmark sig i spidsen i gruppe 8, der også har Færøerne og Montenegro i gruppen. De spillede 24-24 tidligere onsdag. De to bedste hold sikrer sig en billet til EM i 2020, og med sejren er Danmark altså et skridt tættere på.

Herunder kan du se Bent Nyegaards karakterer til landsholdsspillerne, hvor ingen danskere i kampen mod Ukraine modtog topkarakteren 6.

Niklas Landin: 5

Det var en overbevisende præstation, og han endte med at stå på 44 procent. Indimellem leverede han lidt akrobatik og havde et par enkelte stående skud, som han godt kunne have fået fat i, hvis han havde ventet lidt længere. Men det er lækkert at se Niklas Landin med sådan en præstation.

Jannick Green: UB

Henrik Toft Hansen: 4

Han kom ind og fik meget spilletid, da det gik galt for Lynggaard. Han skulle også lige spilles varm og havde svært ved at finde sin forsvarsposition, da han kom ind. Men det var også i en periode, hvor holdet ikke hang sammen. Det blev bedre, som kampen skred frem. Han havde også et par store afbrændere, men som helhed præsterede han fint sammen med Møllgaard i den periode, hvor Danmark afgjorde kampen.

Alexander Lynggaard: 1

Han skal bare videre og tilbage i træningslokalet. Han fik en hurtig udvisning, brændte to hundredeprocentschancer og lavede tekniske fejl. Han havde svært ved at få styr på forsvarsspillet, hvor han blev for aggressiv og havde svært ved at finde sin position på stregen. Efter et par trøjeriv gled han ud, og så valgte Nikolaj Jacobsen at sige, at det ikke var i dag, at han skulle testes for alvor.

Casper U. Mortensen: 1

Det var en skidt landskamp for ham og egentlig lidt uforståeligt. Han udnyttede sin fart til at komme op og havde en stor chance alene, men skød lige på Ukraines målmand. Her brændte han også et par stykker fra fløjen. Den ene skød han endda en halv meter ved siden af mål, og han er normalt for dygtig til at havne i sådan noget rod. Han skal bare videre og have fuld koncentration på næste opgave.

Magnus Landin: 5

Magnus Landin fortsætter med at holde formkurven højt oppe. Han dækker godt op, og han udnytter de chancer, han får. Der er ikke så meget at komme efter. Han følger op på den imponerende start, han har fået i THW Kiel. Han havde en enkelt forsvarsaktion, hvor han ikke fik gjort det rigtige, men det skal ikke flytte ham fra et 5-tal. Han dækkede flot på sin back i anden halvleg.

Lasse Svan: 4

Han spillede første halvleg og var med i den dårlige periode for holdet. Han havde en enkelt misser og en enkelt forsvarsaktion, som jeg har set bedre. Han mangler sådan lige det sidste nøk for at være deroppe, hvor han normalt befinder sig.

Hans Lindberg: 5

Karakteren er et udtryk for klasse, og det synes jeg også, at han viste. Han er Mr. Pålidelig. Han er dygtig på forsvarsdelen, og de chancer, han fik, skal han også score på, og det gode ved Lindberg er, at han også gør det. Og så viste han også en dejlig frispilning til Henrik Toft, da han løb hurtig midte. Det sætter jeg også plus ud for.

Mikkel Hansen: 2

Det blev bare ikke Mikkels dag. Det var under middel. Mikkels niveau er normalt så højt, at det er til at se, når han falder, og det synes jeg, at han gjorde mod Ukraine. Han havde svært ved at få sit skud afstemt. Det er meget sjældent, at har jeg set ham vride et skud af sted tre gange efter hinanden uden effekt. Det var under niveau for Mikkel Hansen.

Nikolaj Markussen: 5

Jeg tror, at alle i Ceres Arena, landsholdskammeraterne og alle, der kan lide spillet, var glade for at se Nikolaj Markussen igen. Han besidder nogle kompetencer, som landsholdet har brug for og gav gode prøver på det i dag. Han lavede et par småfejl og havde en enkelt forsvarsaktion, han kunne have løst bedre. Men bomben kom fem gange med 100 procents udnyttelse, så det var rigtig godt at se ham tilbage igen.

Henrik Møllgaard: 4

At være en forsvarskrumtap bliver hans store ting. Han bliver den gennemgående figur. Han havde det svært i samarbejdet med Lynggaard, men da Henrik Toft Hansen kom på banen, blev det bedre. Alt i alt fint. Det er klart, at der er virkelig meget, der skal hænge sammen, når han skal være forsvarsdirigent. Der var mange forandringer at forholde sig til, og det synes jeg, han klarede fint.

Rasmus Lauge: 3

Det blev heller ikke Lauges landskamp. Han kom med et godt tryk i andenfasen i anden halvleg og viste lidt af det, han kan. Der var perioder, hvor han var for ubeslutsom og perioder, hvor han spillede for meget på tværs, hvilket resulterede i for mange tekniske fejl. Ligesom han har hængt for Flensborg - måske på grund af træthed - gjorde han det også her. Derfor blev det Morten Olsen, der kom ind og styrede resten af kampen. Men hans kontraspil var helt okay.

Mads Mensah: UB

Morten Olsen: 5 (KAMPENS SPILLER)

Morten Olsen kom ind i slutningen af første halvleg og spillede de sidste tre minutter og hele anden halvleg. Han kom ind og afløste Rasmus Lauge, der ikke for alvor kunne få sit spil til at hænge sammen de første 20 minutter. Det kunne Morten Olsen, og han var selv dejligt målfarlig samt en dygtig organisator og god i oplæggerens rolle. Det var en rigtig god præstation, der fik givet et signal om, at han kan noget, hvis det andet ikke fungerer.

Niclas Kirkeløkke: 4

Han spillede en rigtig fin første halvleg. Han gjorde det fornuftigt i forsvaret. Han skulle også finde sammen med de forskellige, og det tog også sin tid. Men ingen tvivl om, at han er fremadgående. Og han viste prøver på sin vidunderlige venstre hånd tre gange i første halvleg. Men der var også et par gange, hvor han kom for tæt på og spillede for meget sidelæns, og det medførte for mange tekniske fejl. Det handler bare om at klø på for Kirkeløkke.

Nikolaj Øris: UB

Nikolaj Jacobsen: 4

Han fik styr på det efter en dårlig start. Men han har noget at se til, den gode Jacobsen, fordi det hang meget dårligt sammen til at starte med. Det er meget sjældent, at Nikolaj skal se sit hold lave så mange tekniske fejl. Han fik rettet op på det, men hans store fokuspunkt er stadig forsvarsspillet. Han kiggede meget på kontrafasen, og der var gode eksempler på, hvordan den hurtige midte fungerede. Angrebsspillet fungerede også fint i momenter i anden halvleg.