Håndbold: Træninger med U17-drenge har styrket Herning-Ikast

Spillerne fra Herning-Ikast ser gerne, at de træner med U17-drengene lidt oftere for at blive bedre.

I Herning-Ikast Håndbold har cheftræner Mathias Madsen ikke været helt tilfreds med holdet forsvarsspil på det seneste. Men i onsdagens kamp mod København Håndbold genfandt holdet de store tacklinger og gode spil i defensive, da det blev til en overbevisende sejr på hele 30-23 på udebane.

Og hemmeligheden bag det gode, jyske forsvarsspil? Træninger med et U17-drengehold.

- Jeg er meget tilfreds. Vores forsvarsspil var rigtig, rigtig godt i dag. Vi har også arbejdet benhårdt med nogle U17-drenge for at få lidt mere gang i fødderne, fortalte Mathias Madsen til TV 2 SPORT efter kampen.

- De hjælper os med at komme i fart, i forhold til de dueller der er. Når vi bringer nogle drenge ind, som er langt bedre end os, så er det med til at skærpe os.

Løseth er glad for nye træningsmakkere

Det er Ikast Håndbolds U17-drengehold, der cirka en gang om ugen har fået til opgave at træne og ikke mindst udfordre de kvindelige profiler på fysikken.

Og det er ikke kun cheftræner Mathias Madsen, der synes, de lidt anderledes træninger har givet pote.

Spørger man Tonje Løseth, så måtte U17-drengene gerne være en mere kontinuerlig del af træningen.

- For mig må det gerne være oftere. Det er helt super. Det går hurtigere, de skyder hårdere. Det tvinger os til at arbejde endnu hårdere og løfte os, lyder det fra den norske bagspiller til TV 2 SPORT.

- Det giver noget ekstra. De kommer med en anden fysik, så vi skal hele tiden være på. Jeg synes, det er super godt at få trænet med nogle drenge, selvom det er U17.

Med onsdagens sejr over København Håndbold er Herning-Ikast oppe på femtepladsen i ligaen, mens København Håndbold er nummer fem.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.