Håndbold: Landin-brødre har 'meget at takke' ny Skjern-træner for

Efter at have udviklet mange af landsholdets profler som talentudvikler har Claus Hansen taget hul på en ny tid som ligatræner i Skjern Håndbold.

Han har arbejdet med håndbold i omkring 30 af sine i alt 47 leveår. En stor del af tiden har været som udviklingstræner, ungdomslandstræner eller talentansvarlig under Dansk Håndbold Forbund.

Og gennem årene har Claus Hansen arbejdet med nærmest alle spillere fra det nuværende A-landshold på et eller andet stadie i deres karriere. Flere af dem er sidenhen blevet store stjerner i rødt og hvidt:

- Han har nok været med til at udvikle nogle af de største talenter i dansk håndbold. Fantastisk fyr med utrolig stor viden omkring håndbold, siger Niklas Landin om den forholdsvis nye Skjern-cheftræner.

Landsholdsanføreren fra THW Kiel havde selv glæden af Claus Hansen i midten af 00'erne som både ungdomstræner, handelsskolelærer og senere assistent på GOGs ligahold.

- Jeg kender Claus utrolig godt. Det var også ham, der i tidernes morgen var med til at hente mig til GOG. Så jeg har meget at takke ham for, siger Landin til TV 2 SPORT.

Efter i alt 16 år i DHF stoppede Claus Hansen i 2018 som talentchef på grund af utilfredshed med sportschef Morten Henriksen. En opsigelse, der ærgrede flere af de største landsholdsstjerner.

Mikkel Hansen omtalte Claus Hansen som 'den bedste ungdomstræner nogensinde', mens han for Lasse Svan er blandt 'de bedste talentudviklere i verden', som Jyllands-Posten kunne berette.

Landsholdets førstevalg på venstre fløj har ligeledes roser til overs for den tidligere ungdomslandstræner:

- Claus har betydet rigtig meget for mig. Han har været en af de trænere, der så noget i mig. Det var måske ikke alle, der gjorde det. Men han har ligesom stolet på, at jeg måske kunne blive til noget i fremtiden. Så han har betydet rigtig meget for mig, siger Magnus Landin til TV 2 SPORT.

Claus Hansen's trænerkarriere

'Kan løfte Skjern'

I den aktuelle fremtid er det Skjern-spillerne som Claus Hansen skal rykke. Den 47-årige håndboldtræner kom til klubben som assistent i sommer, og i begyndelsen af februar blev han forfremmet til cheftræner i stedet for opsagte Patrekur Jóhannesson.

Det første cheftræner-job på liganiveau for Claus Hansen, der tidligere har været i spidsen for Team Sydhavsøerne i 1. division. At blive cheftræner i en dansk topklub har trods stor erfaring i håndboldverdenen ikke haft en stilling som den nuværende som et decideret mål.

- Det var ikke sådan, at jeg gik hjem og vingede noget af. Der har ikke været nogen plan for min karriere - den har ligesom taget de sving, den har undervejs.

- Jeg synes, det er en spændende opgave her i Skjern. Og det er også en naturlig udvikling for mig som træner og menneske med den erfaring, jeg har. Det er stadigvæk håndbold og mennesker, som det handler om, siger Claus Hansen.

Debuten som cheftræner i ligaen endte med en udesejr for Skjern Håndbold over Ribe-Esbjerg. Lørdag er Skjern Håndbold på besøg i Gudme. Stedet, hvor Claus Hansens trænerkarriere tog fart i begyndelsen af årtusindet.

En vigtig kamp for de grønklædte gæster, hvis de skal holde sig til i top 4, som ud over GOG tæller Bjerringbro-Silkeborg, TTH og Aalborg.

Sæsonen har været svingende for Skjern Håndbold, hvilket også er blevet bemærket syd for grænsen i THW Kiel. Her tror begge Landin-brødre på, at Claus Hansen kan løfte de danske mestre fra 2018.

- Det kan han sagtens klare, og jeg er også ret sikker på, han kan løfte Skjern yderligere. De har hængt lidt i den her sæson, men det er jo først i slutspillet, at det rigtig skal afgøres, så der skal han nok være og komme med nogle genistreger, som han altid har stået for, siger Niklas Landin, mens lillebror Magnus supplerer:

- Jeg er sikker på, at det nok skal gå rigtig fint. En fed opgave for ham. Måske lidt før, end han havde forventet.

Skjerns cheftræner Patrekur Jóhannesson stopper efter sæsonen af familiemæssige årsager

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.