Gammel tropisk storm giver sommervarme til Danmark i næste uge

Med temperaturer der kan nå 25 graders varme, får vi regulært sensommervejr i løbet af den kommende uge.

Selvom vi med hastige skridt nærmer os efterårsjævndøgn, får vi et varmt pust af regulært sommervejr i den kommende uge.

Det sker, når varm luft blæser op mod Danmark fra syd og sender temperaturerne helt op mod 25 graders varme.

Gammel tropisk storm hjælper til

Den varme luftstrøm pumpes op over Nordeuropa med hjælp fra den tidligere tropiske storm Helene, der hele tiden har holdt sig til havs.

Med sin kurs mod nord sender resterne af Helene varm luft fra sydeuropa op mod Skandinavien fra syd og giver regulær sommervarme fra tirsdag til torsdag.

Den tidligere tropiske storm Helene, er medvirkende til at sende den for årstiden meget varme luft op mod Danmark i ugens løb.
Den tidligere tropiske storm Helene, er medvirkende til at sende den for årstiden meget varme luft op mod Danmark i ugens løb.
Foto: TV 2 Vejret

Mulighed for sene sommerdage

Prognoserne viser lørdag eftermiddag, at temperaturerne kan stige til mellem 20 og 25 graders varme, når det i ugens løb bliver varmest.

Allerede tirsdag kan temperaturerne over den sydlige del af Jylland nå de sommerdagsgivende 25 grader - og samme temperaturer kan opleves enkelte steder i landet både onsdag og torsdag.

Vi har indtil videre haft hele 71 sommerdage i år, og der kan altså formentlig lægges et par stykker til det tal, inden den kommende uge er omme. Samtidig vil de forventede varme temperaturer give os de seneste sommerdage i syv år, siden vi havde en rekordsen - og rekordvarm - sommerdag med 26,9 grader den 1. oktober 2011.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.