Fuglsang på podiet efter vild afslutning - hollandsk komet vinder

Jakob Fuglsang hentede en tredjeplads i Amstel Gold Race, selvom det så ud til, at ham og Alaphlippe skulle afgøre sejren i mellem sig.

Det så længe ud til, at Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe køre om sejren, da de havde næsten et halvt minuts forspring med få kilometer igen.

Men pludselig dukkede flere favoritter op bag ved dem, og en større gruppe skulle nu spurte om sejren. Derfor måtte danskeren se sig henvist til tredjepladsen. Den unge komet Mathieu van der Poel vandt løbet foran Simon Clarke.

Top-3 i Amstel Gold Race

  1. Mathieu van der Poel
  2. Simon Clarke
  3. Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe dannede også par i endagsløbet Strade Bianche i marts, hvor de skulle afgøre sejren i mellem sig. Franskmanden var stærkest og henviste danskeren til andenplads i det løb.

Cykelrytteren Michael Valgren fra Thy vandt sidste års Amstel Gold Race. Vi mødte hans far i Østerild dagen efter.

Sådan forløb Amstel Gold Race 2019 /ritzau

Først efter 25 kilometer slap et udbrud væk, som efter lidt tid var blevet til 11 ryttere primært fra de mindre hold.

Dem lod feltet gerne slippe væk. Forspringet steg hurtigt og var på sit højeste over otte minutter, men allerede 120 kilometer fra målstregen tog feltet fat på barberingen af afstanden.

Mens favoritterne endnu tog den med ro, lancerede det hollandske vidunder Mathieu van der Poel et angreb med 43 kilometer til mål.

Han fik Ion Izagirre med, men det var for langt ude, og de to blev hentet ikke lang tid efter. I stedet rykkede nogle af de andre store navne kort efter, blandt andre Jakob Fuglsang.

Danskeren var fremragende kørende og slap alene væk med Julian Alaphilippe med omkring 35 kilometer til mål.

Michal Kwiatkowski og Matteo Trentin jagtede dem, men kunne ikke komme op, mens et større favoritfelt halsede efter et lille minut efter den fransk-danske frontduo.

Ingen kunne komme op til Fuglsang og Alaphilippe. Desværre for de danske sejrsdrømme er Alaphilippe niveauer over Fuglsang i en spurt. Et spurtopgør mellem de to svarer til en fodboldkamp mellem FC Barcelona og Hobro.

Seks kilometer fra mål forsøgte Astana-danskeren at sætte sin franske følgesvend, men Alaphilippe var ikke til at ryste.

Det lignede en afgørelse mellem de to, men de satte farten ned i et taktisk opgør, og det lukkede forfølgerne ind igen.

Sådan endte top-10 i klassementet.
Sådan endte top-10 i klassementet.
Foto: TV 2 Sport

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.