Fuglsang drømmer om at slutte karrieren på dansk Tour-hold

Flere danske cykelryttere drømmer krydser i disse dage fingre for Riis og Seiers cykelprojekt.

Jakob Fuglsang kører rundt på de franske landeveje med en drøm.

Og den handler ikke bare om gule trøjer, etapesejre eller podiet i Paris anno 2017.

Den danske Astana-rytter, der kommer fra Silkeborg, har nemlig et håb om, at han får muligheden for at slutte sin karriere på et hold, der rimer lidt mere på leverpostej end på Borat.

Han drømmer om, at Danmark igen får et hold i Tour de France. Med Jakob Fuglsang på holdkortet.

- Det håber jeg, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det kunne være fedt at slutte karrieren på et dansk Tour-hold. Det kunne det helt sikkert. Og jeg håber da, at det kan lykkes, og at dem, der arbejder på det, får succes med det.

- Jeg synes også, at cykelsporten er populær nok i Danmark til at der burde være nogen, der er interesserede i at støtte sådan et hold, siger han.

Riis og Seier har fingeren på aftrækkeren

Det mest nærliggende danske bud på et såkaldt World Tour-hold ligger lige nu hos et par gamle kendinge.

Bjarne Riis og forretningsmanden Lars Seier Christensen har i en årrække arbejdet sammen omkring Bjarne Riis' tidligere cykelprojekt, Riis Cycling. Her var Lars Seier som medstifter og direktør for Saxo Bank i en lang periode invovleret som storsponsor for Bjarne Riis.

Riis og Seier har nu oprettet et nyt cykelprojekt under navnet Team Veloconcept. Her er allerede et kvindehold på World Touren, og angiveligt er planen, at der indenfor en kort årrække også skal være et dansk herrehold på World Touren.

Og det er ikke kun Jakob Fuglsang, der håber på, at fremtiden byder på et nyt dansk storhold. 

- Det er jeg nødt til at tro på. Eller det håber jeg i hvert fald på. Bjarne har længe snakket om, at han ville starte igen, og jeg er sikker på, at han er tæt på. Han mangler måske bare lige en enkelt sponsor. Og han ved i hvert fald, hvordan man skal styre et hold, siger den nuværende Astana-rytter Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Valgren, der tidligere har kørt for netop Bjarne Riis, husker tydeligt, hvordan det er at være en del af et dansk hold kontra et udenlandsk hold som Astana fra Kazakhstan.

- Jeg kørte i sin tid på Saxo Bank med en masse danskere, og det var super fedt. Det, at man har samme humor og taler samme sprog, gør bare, at man kommer lidt tættere på hinanden. Det er også det, der gør, at Jakob Fuglsang og jeg er bedre venner end for eksempel Fabio Aru og jeg. Der er jo en sprogbarriere, siger han.

Den tredje dansker i årets Tour de France, Lars Bak, har ligeledes kørt for Riis Cycling tidligere i karrieren. Også han regner med, at der igen kommer et dansk hold på startlisten til Tour de France.

Også selvom han tilsyneladende arbejder med en lidt anden tidsramme og svarer en smule kryptisk:

- Det gør der helt sikkert. Vi lever forhåbentligt 1.000 eller 10.000 år endnu, så det skal der nok gøre, griner Lars Bak.

Onsdag kommer både Bjarne Riis og Lars Seier Christensen i det tidligere Tour de France-studie kl. 12.30 på TV 2. Her kan du høre meget mere om fremtidsplanerne for Team Veloconcept. 

Holdet, der måske kan blive det næste danske mandskab i Tour de France.