Fra 16 til 26 grader i dag: Se hvor varmt det bliver hos dig

Lummervarmt i Danmark for første gang i 2019. Det kan blive over 25 grader, men også med risiko for byger i aften.

"Det er sommer, det er sol og det er søndag" kan man roligt synge i dag, men der er en smule ugler i mosen. Solskin skal der nok komme, men det er i perioder ret skyet, og når solen er fremme, vil det for det meste være sløret solskin.

Det vil sige, at højthængende skyer gør himlen mælkehvid i stedet for den foretrukne blå farve. Nogle steder vil himlen også være blå.

Varmest bliver det i Sønderjylland, hvor vi i grænseegnene kan nå op omkring 26 grader. Østtvendte kyster må nøjes med cirka 16 grader. Vandtemperaturen ved Bornholm ligger på beskedne 10 grader, mens havvandet i det øvrige Danmark ligger mellem 12 og 14 grader.

Prognose klokken 14
Prognose klokken 14
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Allerede i formiddag vil temperaturen nå op over 20 grader, men det er fortsat ret skyet. Helt kystnært kan temperaturen fortsat ligge nær havtemperaturerne.

Prognose klokken 17
Prognose klokken 17
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I eftermiddag bryder solen igennem flere steder, og vi kan for første gang i 2019 nå op over de 25 grader, der definerer en meteorologisk sommerdag.

Prognose klokken 20
Prognose klokken 20
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Sen eftermiddag melder prognosen om 27 grader i grænseegnene, men det smukkeste vejr vil være i Østdanmark. Generelt ret skyet i Jylland og lummervarmt. I aftentimerne begynder der at optræde regnbyger. Der er potentiale til, at regnbygerne kan blive kraftige, men den viste prognose har kun "mindre" aftenbyger.

Vejrudsigten lørdag aften, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.