Find solcremen frem: Lørdag byder på solskin

Efter en kold morgen med frost kan vi glæde os til en solrig lørdag.

Efter nogle dage med ustadigt vejr er vi lørdag morgen stået op til et vejr, der er som forvandlet. Og det flotte og solrige vejr fortsætter resten af dagen - i hele landet.

Det er dog køligere oprindelig polarluft, der nu ligger over Danmark. Det gav mange steder en iskold start på dagen, hvor der i den sydlige del af Jylland var usædvanlig hård nattefrost for årstiden.

Billund nåede som det koldeste sted i landet lørdag morgen ned på -2,0 grader.

Stedvis op til 14 grader

Efter en kold morgen stiger temperaturen med majsolens hjælp hurtigt, men på trods af det flotte og solrige vejr når temperaturen de fleste steder ikke op på mere end 10 til 13 grader. Kun lokalt kan termometeret vise 14 graders varme.

Vejrkort for lørdag eftermiddag.
Vejrkort for lørdag eftermiddag.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Solen kommer til at skinne i hele landet. Lokalt kan der dannes enkelte 'smuktvejrsskyer' på himlen, og når antallet af solskinstimer senere på dagen gøres op, vil solen have skinnet i næsten 15 timer.

Efter en rolig morgen vil vinden i løbet af dagen tiltage. I det meste af landet bliver den let til jævn fra nordvest og nord, men i Nordjylland bliver det med op til frisk vind noget mere blæsende - især ud på eftermiddagen.

På trods af køligt vejr - find solcremen frem

Selv om det kølige forårsvejr ikke vil indbyde til hverken bar mave, shorts eller blot at gå rundt i en t-shirt, skal man ikke lade sig snyde af den skarpe forårssol.

UV-indekset ventes lørdag at nå op over fire, og dermed anbefales det at finde solcremen frem.

Ved et UV-indeks på tre anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solens skadelig UV-stråler.