FC Midtjylland sælger topscorer for 'exceptionelt stort beløb'

FC Midtjylland har natten til torsdag solgt den norske angriber Alexander Sørloth til Crystal Palace for et stort millionbeløb.

Det har været længe undervejs, men nu er det ganske sikkert. Klokken 1:05 natten til torsdag kom papirarbejdet endelig på plads.

Superligaens førerhold FC Midtjylland sælger den norske komet Alexander Sørloth til Crystal Palace i Premier League med øjeblikkelig virkning. Han har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2022.

- Crystal Palace var villige til at give et exceptionelt stort beløb for at få Alexander til klubben, og et salg i den størrelsesorden kunne vi ikke afslå. Som virksomhed må vi udvise lederskab og agere ansvarligt i en sådan situation, og salget giver et økonomisk fundament og stabilitet til at videreudvikle FC Midtjylland, siger administrerende direktør Claus Steinlein til klubbens hjemmeside.

Sørloth får trøje nummer 9, og han glæder sig over skiftet.

- Det er en stor klub med ambitioner, en god klub, som tager sig af sine spillere. Det føles fantastisk. Det er en drøm, der kommer til virkelighed at spille i Premier League. Det har jeg drømt om, siden jeg var seks år gammel, siger nordmanden til Crystal Palaces hjemmeside.

Hverken FC Midtjylland eller Crystal Palace vil oplyse om beløbet, men ifølge flere medier er der tale om et stort millionbeløb, der gør handlen til det største salg i Superligaens historie. Ekstra Bladet beretter om et beløb på op imod 135 millioner kroner, såfremt diverse præstationsbonusser og klausuler opfyldes. BT fortæller om et beløb på 141 millioner kroner på samme vilkår.

Uden bonusser er beløbet angiveligt nede på 75 millioner kroner, der betales her og nu. Det er dog fortsat nok til at tangere det hidtil dyreste salg i Superligaen, som FC København leverede, da klubben solgte Andreas Cornelius til Cardiff City i 2013.

FC Midtjylland hentede Sørloth fra Groningen i Holland i sommeren 2017 for en pris på omkring tre millioner kroner. Her har han scoret ti mål i 19 kampe for Herning-klubben.

Rygterne om Alexander Sørloths FCM-exit har svirret længe, men midtjyderne har gennem hele processen pointeret i skarpe vendinger, at man ønskede at beholde den norske bomber i bestræbelserne på at vinde det danske mesterskab.

Men meget kan naturligt nok ændre sig, når der er tale om den rette pris.

Crystal Palace møder Newcastle på søndag, hvor Sørloth kan få sin debut på hjemmebanen i det sydlige London.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.