FC Midtjylland henter Pione Sisto hjem

Ifølge Politiken og bold.dk har Pione Sisto fået en kontrakt frem til 2024 i FC Midtjylland.

For godt tre uger siden afviste FC Midtjylland, at det var muligt at hente Pione Sisto hjem.

Men nu er der tilsyneladende vendt op og ned på det hele, for ifølge Politiken og bold.dk så har de danske mestre nu indgået en aftale med Pione Sisto, der løber frem til 2024.

Dermed vender kantspilleren tilbage til klubben, hvor han startede sin professionelle fodboldkarriere i 2013 efter tre år i ungdomsafdelingen.

Han kommer til fra spanske Celta Vigo, som han skiftede til i 2016, og på twitter bekræfter de skiftet.

Skifte hang i tynd tråd

Onsdag kunne man ellers læse i spanske medier, at Pione Sisto ikke kunne blive enige med FC Midtjylland om en aftale, og han derfor var rejst tilbage til den spanske klub.

Men billeder fra B.T. viser, at Pione Sisto befandt sig i Københavns Lufthavn fredag aften, hvor han skulle være rejst videre til Karup i Jylland ikke langt fra Herning.

Ekstra Bladet skrev fredag aften, at de to klubber skulle være blevet enige om en pris på Pione Sisto på 16 millioner kroner med mulighed for, at prisen stiger med yderligere ni millioner kroner, hvis FC Midtjylland får succes i Europa.

Enige om FCK-skifte

I sidste uge var Sisto ellers på vej til et skifte til rivalerne fra FC København. FCK var efter eget udsagn enige med Celta Vigo om et skifte, men så brød forhandlingerne sammen.

- Vi har siden præsenteret en sportslig og økonomisk meget attraktiv pakke inden for de lønstrukturer, vi arbejder med i FCK.

- Det er ikke lykkedes os at nå til enighed, og vi ønsker Pione held og lykke i fremtiden, sagde FCK-manager Ståle Solbakken.

Forinden havde Claus Steinlein over for B.T. afvist muligheden for at hente Sisto af økonomiske årsager.

Turbulent sæson

Pione Sisto havde et år tilbage af sin kontrakt med Celta Vigo og var længe været rygtet væk fra klubben.

Det sker efter en turbulent sæson, hvor han blandt andet trak overskrifter, da han foretog en køretur på 3000 kilometer fra Spanien til Danmark tilbage i marts.

Siden kom han tilbage til klubben og fik en bøde for sin handling.

Danskeren spillede 87 minutter i Vigos sidste kamp i LaLiga, men forinden havde han et stræk på ni kampe, hvor han slet ikke så banen.

Frem til 2016 spillede Pione Sisto for FC Midtjylland, og han var blandt andet med til at vinde klubbens første mesterskab.

Han har spillet 21 A-landskampe for Danmark og scoret et mål.