Enorme temperaturforskelle på vej: Koldest i det midt- og vestjyske

Der bliver store temperaturforskelle, når koldfront passerer Danmark på søndag. Det bliver koldest i Midt- og Vestjylland.

Selv om Danmark er et lille land, vil det på søndag langt fra være lige meget, hvor man befinder sig.

Nogle vil blot få encifrede varmegrader og kuling fra nordvest, mens andre kan nyde solrigt og helt sommerligt vejr.

Det sker, når en koldfront søndag bevæger sig ned over Danmark fra nord. Den giver anledning til, at vi kan komme til at opleve nogle helt usædvanligt store temperaturforskelle hen over landet.

Det kan blive et kapløb med tiden om, hvor stor en del af landet, der når at få det sommerlige vejr, inden kold polarluft fra Ishavet strømmer ned over Danmark.

På sydsiden af koldfronten strømmer sommerlig varm luft fra Centraleuropa samtidig frem - og Ifølge de seneste prognoser vil vejret i hele den sydøstlige del af landet komme til at stå i skærende kontrast til det kolde og blæsende vejr, der allerede rammer Nordvestjylland søndag morgen og formiddag.

Over 20 grader i den sydøstlige del af landet

Mens man i den nordlige del af Jylland har 5 til 8 graders varme, perioder med regn og blæsende vejr fra nordvest, så er der især i den sydøstlige del af landet udsigt til perioder med sol, relativt rolige vindforhold og temperaturer mellem 18 og 20 grader.

På Lolland/Falster og Bornholm er der endda gode chancer for solrigt vejr, og her kan temperaturen ifølge de seneste prognoser nå 21 grader.

Prognose: Koldfront ligger tværs over Danmark søndag klokken 14.
Prognose: Koldfront ligger tværs over Danmark søndag klokken 14.
Foto: TV2 Vejret

I løbet af søndag eftermiddag ventes koldfronten også at nå ned over den del af landet, og her vil man få et markant temperaturfald - til blot 10-11 grader sidst på eftermiddagen.

Den kolde polarluft indtager herefter Danmark, og langt i næste uge skal vi slå os til tåls med dagtemperatuer under 10 grader og risiko for nattefrost.

Polarluft og sommervarme mødes over Danmark

Mens det er er polarluft, der strømmer ned over Danmark fra nord, er det søndag regulær sommervarme, der blæser frem mod os fra syd.

Nede over Nordtyskland forventes søndag temperaturer mellem 23 og 25 grader.

Skulle temperaturen et sted i den sydøstlige del af landet nå 21,3 grader, inden koldfronten passerer, vil det blive årets hidtil højeste temperatur.