Endnu en varm dag: Over 30 grader i vente på hed fredag

Det varme vejr fortsætter, og fredag kommer til at byde på den tredje tropedag i træk.

Siden mandag er det dag for dag blevet varmere, og den usædvanlige sommervarme kulminerede torsdag, hvor temperaturen i Borris i Vestjylland steg til hele 32,8 grader.

Det gjorde dagen til årets hidtil varmeste i Danmark, og selvom det formentlig ikke bliver helt så varmt fredag, så vil man flere steder i landet kunne se termometre, der viser 30 grader.

Den meget varme luft, der de seneste dage er strømmet op over Danmark, befinder sig fortsat over os, og derfor er temperaturerne allerede i formiddagstimerne på himmelflugt.

SOMMERDAGE I 2019

Efter en nat, som to steder gav tropenatstemperaturer, er der inden klokken ti allerede målt 27,5 grader i Holbæk.

Temperaturerne vil fortsætte med at stige frem til ud på eftermiddagen, hvor der flere steder kan måles 30-31 grader. Lokalt kan det ikke udelukkes, at temperaturen måske også kan nå 32 grader.

Temperaturer fredag eftermiddag. Især over Midt- og Vestsjælland kan det blive to til fire grader varmere, end kortet her viser.
Temperaturer fredag eftermiddag. Især over Midt- og Vestsjælland kan det blive to til fire grader varmere, end kortet her viser.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Varmest bliver det i den vestlige del af Jylland, men også på Midt- og Vestsjælland kan temperaturen nå 30-31 grader.

Som tilfældet har været det de foregående dage, vil det være køligere ved østvendte kyster, hvor havets temperatur sætter en afkølende dæmper på lufttemperaturen. Mange vil nok føle, at det er mere behageligt her, hvor temperaturerne holder sig på mellem 20 og 25 grader.

Årets 18. sommerdag og sjette tropedag

Med fredagens høje temperaturer har vi derfor årets 18. sommerdag - og med udsigt til 30 grader i eftermiddag vil fredag derudover også blive årets sjette tropedag, hvor temperaturen stiger til mindst 30,0 grader.

Sidste år havde vi hele 73 sommerdage, mens vi i 2017 måtte nøjes med meget få - kun 13.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.