Eksperter om Fuglsangs sejr: - Det væsentligste resultat siden Riis vandt Touren

TV 2 SPORTs eksperter hyldede Jakob Fuglsang i studiet efter danskerens sejr i Critérium du Dauphiné.

Jakob Fuglsang skrev sig i dag ind i cykelsportens historiebøger med en samlet sejr i den 69. udgave af Critérium du Dauphiné efter fantastisk kørsel på sidste etape.

Danskeren sikrede sig både sin anden etapesejr i løbet og den samlede sejr med bare 10 bonussekunders margen til australske Richie Porte, som førte løbet med 1 minut og 15 sekunder til Fuglsang på tredjepladsen før 8. og afgørende etape - til stor jubel for for kommentatorer og eksperter i TV 2 SPORTs studie.

- Jacob Fuglsang leverer en kæmpe sensation, jublede cykelekspert Brian Nygaard, i sekunderne hvor det blev klart, at Fuglsang ikke længere kunne hentes, inden kommentator Rasmus Staghøj supplerede:

- Det er et kæmpe resultat for Fuglsang og for dansk cykelsport.

- Det er en gigantisk sensation - ikke bare i dansk cykelsport, men internationalt, slog Brian Nygaard fast.

Søndagens samlede sejr var Jakob Fuglsangs første for Astana og silkeborgenserens første i et stort etapeløb siden Tour of Austria i 2012.

quoteDet er suverænt det flotteste, Fuglsang har lavet i sin karriere

Brian Nygaard

Dén kom tilmed foran navne som føromtalte Richie Porte, den tredobbelte Tour de France-vinder Chris Froome, forårssæsonens suveræne spanier, Alejandro Valverde, holdkammeraten Fabio Aru og ikke mindst Alberto Contador.

- Det er altså ti trin op ad stigen i forhold til Østrig Rundt. Det her er på helt andet niveau og i et helt andet selskab, sagde Nygaard.

Største danske resultat i mere end 20 år

Da de første, euforiske sekunder var gået, og eksperterne havde trukket vejret, fortsatte roserne med at regne ned over den 32-årige, danske vinder af Critérium du Dauphiné i studiet.

quoteJakob Fuglsang har skrevet sig ind på et helt andet niveau

Brian Nygaard

- Det er suverænt det flotteste, Fuglsang har lavet i sin karriere - og det er det væsentligste resultat i dansk cykelsport, siden Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996, sagde Nygaard, og var slet ikke færdig:

- Jakob Fuglsang har skrevet sig ind på et helt andet niveau i sin karriere. Han er kongen af det her løb, og han bliver farlig i Tour de France.

- Ja, han er hoppet ind som en realistisk kandidat til podiet i Tour'en, istemte Chris Anker Sørensen.

- Man skal selvfølgelig ikke lade træerne vokse ind i himlen, og lade sig rive med, men det er han jo. Han slår altså alle de bedste her i Dauphiné.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.