Dolberg overvejer at bygge Cruyff-bane på hjemegnen

Kasper Dolberg vandt med prisen som årets talent i Æresdivisionen en mulighed for at lancere en ny fodboldbane. Den kan meget vel havne i hjembyen.

Silkeborg-egnen kan muligvis se frem til at få overrakt en ny kunstgræsbane.

Det er den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg, der overvejer at lancere en ny fodboldbane i området omkring, hvor han er opvokset.

- Jeg har ikke besluttet, hvor banen skal ligge endnu. Men det er en meget sjov præmie at vinde, og det kunne da sagtens tænkes, at den skal placeres her på Silkeborg-Voel-egnen, siger Dolberg til Ekstra Bladet og fortæller, at det lindrede en smule af skuffelsen over ikke at vinde Æresdivisionen med Ajax.

Muligheden er opstået, efter Dolberg tirsdag vandt prisen som årets talent i Æresdivisionen. Også kendt som Johan Cruyff-prisen.

Kåringen inkluderer at få opført en kunstgræsbane et valgfrit sted.

Efter tirsdagens kåring gav han udtryk for, at han vægter prisen meget højt.

- Det er en stor ære for mig at vinde prisen. Det er smukt, at jeg får muligheden for at åbne min egen ”Cruyff Court”, sagde Kasper Dolberg til Ajax' hjemmeside.

Da Christian Eriksen vandt samme talentpris tilbage i 2011, valgte han at placere sin bane i hjembyen Middelfart.

Dolberg scorede 16 ligamål i den netop færdigspillede sæson og har med flere mål haft en stor andel i at sende Ajax i Europa League-finalen mod Manchester United.

Han blev tidligere i år også kåret som årets talent i dansk fodbold. For nylig modtog han desuden Van Basten Award som årets spiller i Ajax.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.