Her falder regnen de næste fem dage

Det regnfulde vejr fortsætter og belaster de danske åer, som mange steder går over deres bredder.

Storåen ved Musikteatret i Holstebro er lige nu gået over side bredder. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Endnu mere regnvejr er på vej til landsdelen. Foto: TV MIDTVEST / arkiv

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

Regn, regn og atter regn.

Der er ikke meget variation i vejrudsigterne i disse dage, og allerede nu er der faldet 95 millimeter regn i gennemsnit landet over i februar. Det er halvanden gang mere end det normale for hele måneden, og vi nærmer os rekorden fra 2002 på 109 millimeter.

00:30

Se video af de massive vandmasser i Holstebro.

Luk video

Da jorden er mættet, vil en stor del af den regn, der falder, løbe direkte ned i de danske åer, som mange steder går over deres bredder både i Jylland og på Fyn. Det giver oversvømmelser mange steder i landet.

Fredag aften kommer et nyt regnvejr, men ellers vil det være mest tørt i løbet af dagtimerne. Der vil dog optræde enkelte byger, som kan følges her. Jylland kan i aften forvente mellem 5 og 10 millimeter regn.

Prognose af regn i løbet af lørdagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Lørdag morgen vil det fortsat regne især i de østlige egne, men det klarer forholdsvist hurtigt op. Det bliver dog ikke rigtig tørvejr af den grund. Fronten med regn bliver efterfulgt af byger, som stedvist kan være kraftige. Ovenstående prognose viser generelt mellem 5 og 10 millimeter, men da det er kraftige byger, kan der lokalt falde noget mere.

Prognose af regn i løbet af søndagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Søndag vil et større regnvejr løbe lige syd om Danmark, så her holder det stort set tørt det meste af dagen. I syd ventes der at falde mellem 2 og 5 millimeter regn.

Kraftigt regnvejr på mandag

Mandag vil et hidsigt lavtryk nord for Skotland sende et større regnvejr ind over Danmark om aftenen. Tirsdagen er med byger, og måske vil et nyt lavtryk ankomme på onsdag.

Prognose af regn fra mandag til onsdag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Der er derfor heller ikke opmuntrende tegn til de områder som lider af oversvømmelser i øjeblikket. Tværtimod vil vi se flere nye steder med oversvømmelser.