DBU vil have EM-slutrunde til Danmark

Dansk Boldspil Union (DBU) går målrettet efter at blive vært for EM i fodbold. Det er besluttet i DBU’s bestyrelse.

Pernille Harder kan måske komme til at spille EM på hjemmebane. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

EM i fodbold kommer til Danmark, hvis det går, som DBU håber.

Læs også Årets spiller for femte gang: - Priserne står hos mine forældre i Ikast

Unionens bestyrelse har besluttet at gå målrettet efter værtskabet til kvinde-EM i 2025, og arbejdet intensiveres allerede i denne uge. Kvindelandsholdet har hjemmebane i Viborg.

Onsdag skal DBU’s bestyrelsesmedlem Mette Bach Kjær deltage ved en kongres i det europæiske fodboldforbund UEFA, hvor en del af snakken vil komme til at falde på tildelingen af EM-værtskabet. 

Derefter er det ifølge TV 2 SPORTs oplysninger planen, at der nedsættes en arbejdsgruppe i løbet af 2019. Denne gruppe skal undersøge mulighederne for at få EM-slutrunden til Danmark, og derefter skal der laves en officiel ansøgning.

Det er i denne ansøgning, man præsenterer sit bud på slutrunden – lige fra stadionoversigt til praktiske forhold.

Læs også Harder opfordrer superligaklubber til at se på kvinder

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har det tidligere været overvejet, om man skulle søge værtskabet i samarbejde med et eller flere af de andre nordiske lande. Nu ligger det dog fast, at DBU søger om værtskabet alene. Det vil sige, at samtlige EM-kampe i 2025 kan komme til at blive spillet på dansk jord. 

Håbet om et slutrundeværtskab har eksisteret i DBU, siden Danmark kom hjem fra EM 2017 med sølvmedaljer. Siden er det blevet sporet ind til EM 2025. 

Danmark har vundet medaljer ved de seneste to EM-slutrunder. I 2013 endte det med bronze i Sverige, mens det i 2017 blev til sølv i Holland. 

Det næste EM, 2021, spilles i England.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Mette Bach Kjær.